Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzeja kāpj uz karakuģa

Dzeja kāpj uz karakuģa
07.09.2006 12:52

0

Atslēgvārdi

Viens no tradicionālo Dzejas dienu pasākumiem mūsu pilsētā norisinājās neordināros apstākļos – vakar uz Jūras spēku flagmaņa “Virsaitis” notika sarīkojums “Satikšanās”. Sarīkojums pulcēja vairāk nekā 20 dzejnieku no Liepājas, Liepājas rajona, kā arī ciemiņus no Rīgas – mākslas zinātnieci Sarmīti Sīli, Olafu Gūtmani, Ēriku Kūli, Dzidru Šmiti, Guntu Šnipki, Jāni Hloinski, Janu Egli u.c. Aptuveni stundu garajā sarīkojumā skanēja dzeja un dziesmas galvenokārt par Liepāju un jūru. Pasākuma nobeigumā no kuģa ostā tika iemesta pudele, kurā atradās tīstoklis ar dalībnieku šā brīža pārdomām, izjūtām un novēlējumiem.

Dzejas dienu organizētāja, pilsētas Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece Aina Krauče atzina, ka rīkot šo pasākumu uz kuģa bijusi liela uzdrīkstēšanās. Tas nozīmē – lauzt tradīcijas un standartus, veidojot jaunas tradīcijas. Taču pēc A.Kraučes domām, tās ir jaunas emocijas gan vietējiem dzejniekiem, gan galvaspilsētas viesiem, no kuriem viens otrs pirmoreiz sper kāju uz karakuģa.

Vienisprātis ar viņu bija arī O.Gūtmanis, kurš ar mūsu Jūras spēku kuģiem, arī flagmani “Virsaiti”, pazīstams jau ilgāku laiku. “Dzejas dienās kuģa mašīnrūmē piedalos pirmoreiz,” atzina dzejnieks un ar smaidu turpināja: “Bet kāpēc gan ne? Nav sliktākā vieta! Jaunie Rīgas dzejnieki pirms pāris gadiem sarīkoja pasākumu skārnī. Kuldīgā šogad būs sarīkojumi veikalos. Ar ko tad kuģis sliktāks? Tas ir tikai apsveicami. Ja klausītāji un lasītāji slinki nākt, pieejam viņiem klāt. Varbūt nedaudz uzbāzīgi, bet ejam tuvāk. Un pašiem arī interesanti.”

“Virsaitis” pēdējā laikā bieži iesaistās kultūras projektos. Atgādināsim, ka aktieris arī iepazina kara jūrnieku ikdienu, lai izjustāk spēlētu lomu izrādē. Uz mūsu Jūras spēku flagmaņa tika arī uzņemti kadri filmai “Rīgas sargi”.


 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz