Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas dienās iecerētas tikšanās ar dzejniekiem klātienē un arī attālināti

Svētdien, 12.septembrī, Liepājas muzeja dārzā liepājniekus uz tikšanos aicina 13 Liepājas dzejnieki dzejas piknikā ”Saruna ar Aleksandru Čaku”. Tajā pulcēsies jau zināmie un arī jaunie Liepājas dzejnieki kā Ēriks Vilsons, Valentīns, Gundega Rezevska, Laura Andersone, Dace Pūre, Irma Markopa, Jana Egle, Gunta Šnipke, Linda Skranda, Aija Puzarele, Varis Siliņš, Jānis Hvoinskis un Maija Kalniņa.

Dzejas dienās iecerētas tikšanās ar dzejniekiem klātienē un arī attālināti
Ilustratīvs (Foto: Thought Catalog from Pixabay)
09.09.2021 16:30

liepajniekiem.lv

Kultūras pārvaldes pārstāve Ieva Puka vēsta, ka uz pasākumu aicināti viesi – dzejnieku ģimenes, draugi un visi interesenti, kuri vēlas ieklausīties Liepājas dzejnieku balsīs un viņu dzejoļos. Kopīgi atceroties vienu no ievērojamākajiem latviešu dzejniekiem – Aleksandru Čaku, pasākuma dalībniekiem būs iespēja dzirdēt dzejas dialogu, kuru veidojuši paši dzejnieki, radot savu dzeju kā atbildes uz kādām no Aleksandra Čaka dzejas rindām.

Pasākumu vadīs Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, bet muzikālo noskaņu radīs mūziķi Miks Akots un Kristens Kupčs.

Pasākuma laikā Liepājas dzejnieki saņems simbolisko Kurzemes Dzejas dienu atslēgu. Ar šo tradīciju kāda no Kurzemes pilsētām apņemas reizi gadā sapulcēt dzejniekus no Saldus, Ventspils, Kuldīgas, Talsiem, Tukuma un Liepājas. Tas nozīmē, ka pilsēta, kura saņem simbolisko Kurzemes dzejas dienu atslēgu, kļūst par Kurzemes Dzejas dienu rīkotāju un nākošajā gadā tā būs Liepāja.

Dzejas dienas pirmkārt ir svētki pašiem dzejniekiem, tāpēc pasākums iecerēts kā sarunu, tikšanās un kopābūšanas notikums. Pasākuma apmeklētāji varēs iejusties un izbaudīt svētdienas piknikam raksturīgu atmosfēru.

Dzejas dienu ietvaros šogad tiek piedāvātas tikšanās ar dzejniekiem un radošām personībām gan klātienes pasākumos, gan attālināti.

11. septembrī pulksten 12 Kūrmājas prospekta 13. nama iekšpagalmā tiks atvērts Liepājas literātu un radošo mūziķu kluba ”Helikons” žurnāla kārtējais izdevums un vienlaikus iecerēta tikšanās ar dzejnieci Irmu Markopu, dzejas krājuma “Jūra, atkal pie tevis nāku” atvēršanas svētkos.

Savukārt 15. septembrī pulksten 19 kultūrtelpā “Kursas Putni” pasākumā ”Vai iesākumā bija dzejas vārds? Kāds ir dzejas vārda spēks šodienā? Vai tieši vārds ir dzejnieka galvenais instruments?” ar pasākuma dalībniekiem sarunāsies ilustratore un dzejniece Lote Vilma Vītiņa un rakstnieks un poētiskais mušiņmakšķernieks Andris Akmentiņš. Sarunu vadīs lasītāja Anna Paula Gruzdiņa.

Ceturtdien, 16. septembrī pulksten 15 kafejnīcā ”Vējš Cafe” (Graudu ielā 45) savus dzejas lasījumus piedāvās dzejnieki Jana Egle, Jānis Mackus, Dace Pūre un citi dzejas radītāji.

Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka aicina uz attālinātām sarunām ar radošām personībām, izmantojot tiešsaistes Zoom platformu.

13. septembrī pulksten 15 iecerēta tikšanās ar dzejnieku Eduardu Aivaru (Aivars Eipurs). 14. septembrī pulksten 15 būs iespēja tikties ar dzejnieku, atdzejotāju un tulkotāju Guntaru Godiņu. 15. septembrī pulksten 11 uz tikšanos īpaši aicināti bērni, lai tiktos ar bērnu dzejas grāmatas ”Desmit desas debesīs” autoriem dzejnieci Guntu Šnipki un mākslinieku Andreju Prigičevu.

Dodoties uz klātienes pasākumiem apmeklētājiem līdzi jāņem derīgs personu apliecinošs dokuments un Covid-19 sertifikāts digitālā vai papīra formātā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz