Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas dienas Liepājā no 12. līdz 15. septembrim

Dzejas dienas Liepājā no 12. līdz 15. septembrim
10.09.2012 14:58

Atslēgvārdi

Zentas Mauriņas citāts ”Dzejnieks nav izdevīgs, viņš ir neaizstājams” ir kā devīze 2012. gada Dzejas dienu aktivitātēm, kas šonedēļ sākas Liepājā. Četras dienas dzeja visās tās izpausmēs skanēs izglītības iestādēs, bibliotēkās un viesnīcas ”Promenāde” telpās. Savukārt 15. septembrī jau otro gadu tiks pasniegta Egona Līva piemiņas balva ”Krasta ļaudis”.

 

Dzejas dienu tradīcija no gada uz gadu septembrī pulcē vārda māksliniekus un viņu talanta cienītājus visā Latvijā. Dzejas dienu spēks ir emocijās, kas iekodētas dažādu paaudžu dzejnieku un rakstnieku tekstos. Arī Liepājā Dzejas dienu programma veidota pēc iespējas daudzveidīgāka, piedāvājot iespēju tikties ar Andru Manfeldi, Ēriku Hānbergu, Knutu Skujenieku, Sandru Vensko un citiem.

15. septembrī pulksten 13.00 Liepājas diecēzes kūrijas kamīnu zālē (ieeja no Rakstvežu ielas) notiks dzejas dienu pasākums ”No sirds”. Pasākumā piedalīsies dzejnieki Olafs Gūtmanis un Jana Egle. Būs dzirdama arī mūžībā aizgājušās sv. Jāzepa draudzes locekles Ainas Uldriķes dzeja aktrises Sigitas Jevgļevskas lasījumā. Dziesmas ar Ainas Uldriķes tekstiem izpildīs soliste Linda Ločmane, pavadījums Selvija Rabuško. Pasākumu kuplinās draudzes jaunie mūziķi un dzejnieki.

Dzejas dienu programma Liepājā 15.septembrī pulksten 12:00 Liepājas Leļļu teātrī piedāvā arī iespēju noskatīties Jāzepa Osmaņa lugu bērniem ”Sniegbaltīte”, kurai mūziku komponējis Imants Kalniņš. 14. septembrī pulksten 12:00 bērnu bibliotēkā ”Vecliepājas Rūķis” jaunieši varēs tikties ar grāmatas ”Skolas spoks” autori Inesi ķesteri, bet 16. septembrī pulksten 17:00 Liepājas Leļļu teātra zālē Liepājas Latviešu biedrības namā notiks koncertuzvedums “…Vējā” ar Aināra Pūpola dziesmu tekstiem un mūziku no Metalurga Tautas teātra izrādēm.  13.septembrī 18:00 Liepājā, ”Tējas istabā” notiks pasākums “Vaļā durvis”, kas vienlaikus būs arī augusta notikušā dzejnieču plenēra izstādes noslēgums.  

Dzejas dienu laikā Liepājā jau otro gadu tiks pasniegta Egona Līva piemiņas balva ”Krasta ļaudis”. Piemiņas balva ”Krasta ļaudis” ir radīta ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu, devumu jūrniecības popularizēšanā. Šogad apbalvošanas svinīgā ceremonija Liepājā paredzēta 15. septembrī pulksten 15:00 viesnīcas ”Promenāde” Hika spīķerī.

Krista Kalnarāja,
Liepājas Kultūras pārvalde

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz