Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas dienās sarunājas par inteliģences lomu sabiedrībā

Dzejas dienās sarunājas par inteliģences lomu sabiedrībā
Foto: Ģirts Gertsons
14.09.2018 11:11

liepajniekiem.lv

Liepājas Universitātē ir noticis jau tradicionālais Dzejas dienu pasākums ”Autors. Teksts. Lasītājs”, portālu informēja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.  

Pasākuma veidotāji šoreiz bija iecerējuši sarunu par tēmu –  ”Inteliģences loma sabiedriski politisko un kultūras procesu virzībā Latvijā.”  Kā atzīmēja sarunas vadītāja Anda Kuduma: ”Katrs ar šo tēmu, iespējams, saprot kaut ko citu, katrā laikā tā tiek skaidrota savādāk.”

Tāpēc arī sarunā piedalījās divu dažādu paaudžu dzejnieces – Liāna Langa un Krista Anna Belševica, sniedzot arī katra savai paaudzei atbilstošu sarunas ievirzi. Liāna Langa priecēja klausītājus ar ”nešpetnu skatījumu uz to, kā mainījusies inteliģences loma laikā, kad valsts ar kultūru rotājas svētkos”, filozofiski attīstot domu par ļaunumu. Savukārt jaunā dzejniece Krista Anna Belševica sarunājās par tēmu ”Vai mākslā iespējams būt apolitiskam un, ko laikmets pieprasa no sava autora un lasītāja”.

Par inteliģences un dzejnieka lomu kultūras kontekstā savu viedokli pauda Liepājas Universitātes docente Anda Kuduma un lektore Inta Genese-Plaude, rosinot sarunu par mūsdienām kā kultūru sadursmju laiku, kas veicina ne dialogu, bet diskusiju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz