Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas dienu balvu saņem Gunta Šnipke par krājumu “Ceļi”

Dzejas dienu balvu saņem Gunta Šnipke par krājumu “Ceļi”
Foto: Egons Zīverts
14.09.2018 22:53

LETA

Atslēgvārdi

Dzejas dienu balva piešķirta Guntai Šnipkei par krājumu “Ceļi”, ko šogad izdeva apgāds “Mansards”, aģentūru LETA informēja Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) Dzejas dienu padomes locekle Ingmāra Balode.

“”Ceļi” ir autores trešais dzejoļu krājums. Tas izceļas ar poētisku precizitāti, negaidīti asi un dzidri iezīmētu personīgās un mums visiem redzamās laiktelpas izjūtu,” Šnipkes krājumu aprakstīja Balode.

Grāmatas dizainu veidojis Zigmunds Lapsa, un tās tapšanu atbalstījusi Ventspils Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja. Krājums izdots ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde” atbalstu.

1955.gadā dzimusī Šnipke pēc arhitektūras studiju pabeigšanas dažus gadus nostrādājusi Rīgā, bet 1981.gadā atgriezās dzimtajā Liepājā un tai ir veltījusi visus savus talantus un ikdienas darbu. Viņa bijusi pilsētas galvenā māksliniece, un joprojām ir Vecliepājas rajona arhitekte. Tāpat Šnipke veidojusi Pasaules arhitektūras dienas pasākumus Liepājā, ir daudzu arhitektūrai veltītu rakstu autore un žurnāla “Latvijas Architektūra” redkolēģijas locekle.

Līdztekus intensīvai dzīvei arhitektūrā Šnipke jau kopš 70.gadiem aktīvi iesaistās literatūrā, un pašlaik darbojas žurnālā “Domuzīme”, kā arī interneta žurnālos “Punctum” un “Satori”. Kopš 2008.gada Šnipke ir Rakstnieku savienības biedre un cieši piederīga LRS Liepājas nodaļai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz