Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas dienu un Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi notiks arī Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē

Dzejas dienu un Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi notiks arī Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē
14.09.2016 11:25

LETA

Dzejas dienu un Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi notiks arī Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē, “Rietumu radio” informēja katedrāles atjaunošanas fonda vadītāja Kristīne Liepa.

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāle jau otro gadu pēc kārtas iesaistās kultūras mantojuma dienu norisēs. Šogad tās tiks svinētas kopā ar Dzejas dienu aktivitātēm katedrālē, laikā no 16.septembra līdz 18.septembrim piedāvājot apmeklētājiem gan izstādes, gan dzejas performances. Izstādes būs apskatāmas līdz 30.oktobrim.

Eiropas kultūras mantojuma dienas ir starptautiska iniciatīva, kas katru gadu septembrī aicina kultūras pieminekļu saimniekus uzņemt ieinteresētus ciemiņus, lai dalītos zināšanās un sniegtu iespēju ikvienam veidot saikni ar kultūras mantojumu, iepazīstot to neikdienišķā veidā.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija 2016.gada Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā velta kultūrvēsturiskajai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā. Svētās Trīsvienības katedrāle ir ļoti nozīmīga Liepājas vēsturiskā centra daļa, “zaļā sala” pilsētbūvniecības ainavā.

Dzejas un kultūras mantojuma dienu pasākumu programma 16. septembrī sāksies plkst.20 katedrāles tornī. Tam dots nosaukums “Dzejas vertikāle”. Eduards Aivars pasākumā lasīs dzeju no sava jaunākā dzejas krājuma “Parādības”.

18.septembrī plkst.20 katedrāles tornī “Dzejas vertikāle” gaidāma dzejas un mākslas performance “Kultūras industriālais parks”. Pasākumā piedalīsies Gunita Boka, Dace Metēja, Sandra Vensko un Raimonds Knesis.

No 16.septembra katedrālē apskatāma Latvijas Nacionālā arhīva autorfotogrāfiju izstāde no mākslinieka Vilhelma Mihailovska kolekcijas “Manas 365 dienas”. Autors 1999.gadā, pirms tūkstošgažu mijas, ik dienu fotogrāfijās iemūžinājis dzīves mirkļus.

Izstādes moto ir mākslinieka Vilhelma Mihailovska teiktais: “Bet no dzīves bezgalīgās daudzveidības es esmu izšķīlis dzirksteli – lūk, tieši to mirkli, nevis jebkuru citu. Un tas mirklis savienojis mani ar bezgalību, laiku, ļaudīm, pasauli – ar Dievu…”

Izstāde būs apskatāma līdz 30.oktobrim.

No 16.septembra katedrālē apskatāma vēsturisko grāmatu ekspozīcija no Liepājas Sv.Trīsvienības draudzes arhīva un Sandras Vensko privātās kolekcijas – dziesmu un lūgšanu grāmatas, Bībeles, vārdnīca un sprediķu grāmatas gan vācu, gan latviešu valodā. Senākā ekspozīcijā apskatāmā grāmata izdota 1737.gadā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz