Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas kamols sāk tīties

Dzejas kamols sāk tīties
Foto: Egons Zīverts
08.09.2017 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Vakar Valtera bibliotēkā noritēja tikšanās ar jauno dzejnieci Lindu Skrandu, tikšanās nosaukums – “Dzejas skranda”. Tā pulcēja daudz jauniešu – skolēnu un studentu, kā arī pieredzes bagātos jaunās autores kolēģus.

Linda Skranda raksturoja savu literāro un sabiedrisko darbību, sarīkoja nelielu ievadu dzejas tapšanas darbnīcā un, kamēr notika sarunas, aicināja sanākušos izkrāsot mandalas.

“Autore raksta aizrautīgi, vēstījoši, nedaudz romantiski un līdz galam patiesi. Viņai piestāv publiska uzstāšanās. Viņa ir dabas bērns ar niansētu, cilvēcisku un saprotamu skatījumu uz pasaulē un sevī notiekošo, tāda veidojas arī viņas literārā valoda,” sacīja Sandra Vensko.

“Tas bija lidojums. Lindai vēl nav iznācis dzejoļu krājums, darbi vēl tikai rokrakstā, bet ir tik interesenti. Viņai bija, ko teikt klausītājiem,” vērtēja Andrejs Migla.

“Nemaz nedomāju, ka sanāks tik daudz cilvēku,” priecīgi un reizē satraukti tikšanos apcerēja jaunā dzejniece. Viņa sacīja, ka Dzejas dienas noteikti ir vērtība, kas saglabājama: “Organizatoru piedāvātais klāsts tā daudzveidībā ir tas, kas pievērš uzmanību.”

Ar šo sarīkojumu sācis ritināties Liepājas Dzejas dienu kamols, kurš visas krāsu nianses iegūs nākamās nedēļas gaitā. Savu dzīparu tajā ievīs gan bērnu dzejas autori un paši bērni, gan pašmāju literāti un viesi – dzejnieks Juris Kronbergs no Zviedrijas un literāts, filozofs Ilmārs Šlāpins no Rīgas. Neiztrūkstoši savu atziņu kārtu ietīs literatūrzinātnieki un pētnieki, jo Liepājas Universitātē notiks tradicionālais seminārs “Autors. Teksts. Lasītājs” par tēmu “Valodas ceļi, krustceļi un strupceļi dzīvē un literatūrā”. Tajā viedokļiem apmainīsies tie, kas raksta, tie, kas lasa, un tie, kas pēta rakstniecību un analizē procesus un darbus.

Mazliet ārpus ierastās literāro sarīkojumu vides notiks dzejas, mūzikas un mākslas performance “Dzejas vertikāle”. Dzejas kamols trauksies augšup Sv. Trīsvienības katedrālē, kur dzejnieki, mākslinieki un mūziķi veidos atsauces zīmējumā, skaņā, gaismā un vārdā uz četru evaņģēliju tekstiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz