Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Džeza improvizācijas mālā un grafikā

Džeza improvizācijas mālā un grafikā
Foto: Ģirts Gertsons
28.07.2016 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes rīkotais mākslas simpozijs pārkāpis pirmās desmitgades slieksni un notiek jau 11. reizi. Pamata uzstādījums visu šo laiku bijis nemainīgs –  “Konkrētais un abstraktais vizuālās mākslas kompozīcijā”. Bet tēma gan katrreiz cita, šovasar vizuālās mākslas darbi pakļaujas mūzikai, jo vadmotīvs ir “Džezs”.

11. starptautiskais mākslas simpozijs, kā allaž, pulcē tos māksliniekus, kuri ne tikai paši rada darbus, bet kuru ikdiena saistīta ar bērnu un jauniešu izglītošanu. Bet tas nav ierobežojums, tas ir tikai ieteikums. Tāpēc piedalīties var arī citi interesenti. Simpozija krustmāte ir Liepājas Universitātes Mākslas nodaļas vadītāja profesore Inta Klāsone. Arī šogad viņa ir kopā ar sabraukušajiem māksliniekiem – Liepājā strādā gan savējie, mūsu pilsētas mākslinieki un mākslas pedagogi, gan viesi no citām Latvijas vietām un no Lietuvas, Vācijas, Zviedrijas.

Mākslas simpozijs mainījis savu atrašanās vietu, un šogad dalībnieki pulcējas un strādā Liepājas Universitātes galvenās ēkas pagrabā.

“Katrs gads ienes ko jaunu, kādu jaunu pieredzi, ļauj padomāt un paskatīties uz doto tēmu no cita redzes leņķa. Mums ir jauna keramikas krāsns, kuru gribam iemēģināt,” saka profesore Inta Klāsone un turpina: “Tēmu “Džezs” ieteica mākslinieks Raimonds Gabaliņš. Zināmā mērā tie ir eksperimenti dažādās mākslas jomās saistībā ar mūziku. Mākslinieks sacīja, ka šādi vizuālās mākslas meistariem dota iespēja vairāk izzināt un tuvāk iepazīt džezu.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 28.jūlija numurā.

#kvards-20160728-10#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz