Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Seniores dzied, lai dzīve ir skaista

”Mēs esam sanākuši, lai satiktos, draudzētos. Dziedam, lai dzīve ir skaista. Šitā nevar novecot! Kur citur ļaudis mūsu gados lai izklaidējas un iziet cilvēkos?” – šīs un citas atziņas uzklausījām vakar DALP 5. vidusskolas aktu zālē, kas bija atvēlēta senioru sadziedāšanās pasākumam ”Dziesma, tu mana dzīve”.

25.08.2023 06:04

liepajniekiem.lv

Ne pirmo gadu šo kopā sanākšanu organizē biedrība ”Jaunliepājas dzirksteles”. Aicināti bija senioru vokālie ansambļi kā no Liepājas, tā Dienvidkurzemes novada.

Biedrības ”Jaunliepājas dzirksteles” vadītāja Rita Grinberga pastāstīja, ka pasākums bija rūpīgi izplānots, lai visi tajā justos gaidīti. Katram ansamblim bija jānodzied divas sagatavotas dziesmas.

Pasākumu atklāja dziedātājas no grupas ”Dzirksteles”, un viņu pirmajai dziesmai jau līdz ar pirmajām taktīm līdzi dziedāja visi pārējie pie klātiem galdiem sēdošie.

”Mēs esam kultūras biedrības ”Pīlādžoga” draugu vokālais ansamblis ”Pīlādzītis”,” iepazīstināja tā vadītāja Laine Zeile. Šobrīd ansamblī esot 14 dalībnieces.

”Mums noteikti var pievienoties vēl jauni dalībnieki, dziedoši seniori,”

mudināja L. Zeile.

Mācoties un izpildot dažādu komponistu dziesmas, tajā skaitā R. Paula. Šurp visi nākuši ar prieku un saposušies glītos skatuves tērpos.

Satikušās dziedošās seniores no ansambļiem ”Pīlādzītis” un ”Labākie gadi”. Katrs dziedās savas dziesmas, bet jāpalūko, vai vārdi visām zināmi. Foto: Egons Zīverts

Kopā ar Vērgales sieviešu vokālā ansambļa ”Vakarvējš” vadītāju Gunti Vītolu bija atbraukušas vairākas dziedātājas, kas sēdēja kopā pie viena galda ar draugiem no Grobiņas.

Irēna Ozola atzina, ka katra došanās uz ansambļa mēģinājumu ir iespēja izrauties no mājas dzīves un labi pavadīt laiku. Viņai moži piebalsoja Grobiņas ansambļa ”Tev un taviem draugiem” dalībnieks Arnolds, sakot:

”Šitā darbojoties, nav laika novecot. Cilvēkiem mūsu gados tas ļoti svarīgi.”

Folkloras kopas ”Saknes” un dziedošo senioru vokālā ansambļa ”Labākie gadi” vadītāja Rudīte Nikolovska arī priecājās par iespēju visiem atkal satikties.

”Saknes” nesen atzīmēja savu 45. pastāvēšanas gadadienu, bet ”Labākajos gados” dziedošie seniori kopā pulcējas jau 12. gadu.

R. Nikolovska: ”Šis tiešām ir pašdarbības ansamblis, kurš nepiedalās skatēs un kuru nekādas žūrijas nevērtē. Uzskatu, ka savam priekam dziedāt var visi, ja vien grib. Repertuāru veidojam kopīgiem spēkiem ar dalībniekiem.”

Gunta Lankute, kas ir ”Labāko gadu” dalībniece, ar prieku atzina, ka gaidot katru mēģinājumu, jo tad var satikt pārējos možos seniorus, parunāties, padziedāt.

Savukārt Skaidrīte Jurberga esot dziedājusi jau kopš bērnības un jaunības un turpina to darīt joprojām, viņa teica: ”Ko tad viens cilvēks lai mājās dara? Lai nebūtu garlaicīgi, dziedu ansamblī. Gribas taču dzīvot!”

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz