Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dziesmas atgādina par saknēm

Dziesmas atgādina par saknēm
11.06.2012 07:00

Atslēgvārdi

“Krievu kultūras dienas mums, krieviem, ir svarīgas, jo dzīvojam tālu no savām dzimtajām vietām, lielākoties esam dzimuši ārpus Latvijas robežām. Latvijas pilsoņi gan mēs esam, likām eksāmenu, kā pienākas. Latviski gan tik labi nerunājam, kā vajadzētu, bet cenšamies,” saka Tamāra Lozovska, Krievu kultūras dienu viešņa no Salaspils.

T. Lozovskas vadītais krievu dziesmu ansamblis “Otrada” ievadīja Krievu kultūras dienu pirmo koncertu sestdien koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”. Koncerts ilga vairāk nekā trīs stundas. Pēc tam, kad bija dziedājuši arī vietējie, Liepājas kolektīvi “Ļubava”, “Jarilo”, “Solniško”, solisti Sergejs Savčuks, Vlads Visonovs un Olga Florenska un uzstājies arī ukraiņu ansamblis “Barvinok”, baltkrievu ansamblis “Pauļinka” un arī kāds latviešu kolektīvs ar tautas dejām, izturīgākie skatītāji ar svētku dalībniekiem arī paši cēlušies dancot, pastāstīja svētku rīkotāja – Liepājas Krievu kopienas direktore Gaļina Parņuka. Apmeklētāju pulku varēja gan vēlēties lielāku, to bija nedaudz vairāk par simtu. Iespējams, laiks bija pārāk vēss, pieļauj G. Parņuka.

Kultūras dienas atbalstīja Liepājas dome un Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulāts, konsuls Vjačeslavs Nikolajevs un LKK valdes loceklis, Pilsētas domes deputāts Sergejs Dikterjovs uzstājās ar apsveikuma runām.

Svētdien notika Krievu kultūras dienu otrais koncerts – Liepājas Simfoniskais orķestris muzicēja kopā ar ansambli “Voļņica” Latviešu biedrības namā. Abi sarīkojumi bija bez maksas.

Nora Driķe,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Liepājas Krievu kultūras dienu viešņas no šā gada labākā vokālā ansambļa Vidzemē uz smaidiem un jokiem nav jālūdzas. Acīmredzot ne velti ansambļa nosaukums ir “Otrada” – tulkojumā “Dvēseles prieks”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz