Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Egons Dombrovskis dzimšanas dienas rītā uz darbu dodas divjūgā

”Ek, labāk būtu 49, tad vismaz lika mierā,” smaida Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis, kuru kolēģi dzimšanas dienas rītā atved uz darbu divjūgā, bet kolēģes ar spilgtām lūpu krāsām sabučojušas pavisam sarkanu. Mierīga un laiska dzīve aktieri negaida vis – pēc tostiem un kliņģera sākas izrādes ”Grimmi” mēģinājums un šonedēļ ik vakaru jāspēlē kādā no jubilejas izrādēm.

03.03.2022 06:00

"Kurzemes Vārds"

”Es pateikšu paldies jums visiem!” E. Dombrovskis uzrunā kolēģus. ”Paldies, ka esat līdz 50 gadiem mani pacietuši. Par tālāko runāsim tālāk.” Teātra direktoram Herbertam Laukšteinam viņš atklāj savu prieku par to, ka trupai pievienojušies jaunie aktieri. ”Tas, ko es redzēju iestudējumā ”Teātris”, – izrāde faktiski balstās uz viņiem, viņi ir monstri,” saka aktieris.

Aktierim jābūt formā līdz simt gadiem, norāda ”Grimmu” režisors Elmārs Seņkovs. ”Tā kā šodien ir tava lielā jubileja un lielāko daļu dzīves esi pavadījis teātrī, šodienas mēģinājums būs dauzonīgs un viegls. Gribam saprast, ko tu atceries no pirmā kursa, pārbaudīsim tavas prasmes un iemaņas. Protams, arī rādīsim tev priekšnesumus,” viņš apsola jubilāram.

Ko Egonam jubilejā novēl kolēģi? Agnese Jēkabsone: ”Būt tikpat harizmātiskam, draudzīgam, superīgam kolēģim kā līdz šim. To var redzēt, ka teātris nav viņa darbs, bet mājas, viņa sirds šeit ir. Tas redzams gan uz skatuves, gan ārpus. Patīkami strādāt kopā.” Kārlis Ērglis: ”Daudz skaistu lomu, dziļāku un skaistāku.”

Madara Viļčuka: ”Grūti pateikt, jo izskatās, ka Egonam gandrīz viss jau ir. Par spīti tam novēlu viņam pilnīgi visu, par ko viņš var iedomāties un nevar iedomāties, par ko vēl tikai sapņos, visu, kas šķiet iespējams un neiespējams.” Edgars Pujāts: ”To, ko gribētu privāti novēlēt, nevaru teikt. Tikai un vienīgi – skaidru prātu kā līdz šim un labu veselību!”

Šonedēļ E. Dombrovski varēs redzēt viņa krāšņo lomu daudzveidībā.

3. martā Profesors vadīs septiņu rūķīšu bandu izrādē bērniem ”Sniegbaltīte un 7 rūķīši”. 4. martā tiks rādīta Liepājas teātra vecākā repertuāra izrāde ”Ragana”, kurā kopā ar Inesi Kučinsku un Kasparu Godu aktieris izspēlēs mīlas trīsstūri senlaiku garā. Savukārt 5. martā izrādē ”Šekspīrs” Egons atveidos Klerensu un sava vīra musinātāju lēdiju Makbetu.

E. Dombrovskis septiņas reizes nominēts ”Spēlmaņu nakts” balvai, divreiz iegūstot labākā aktiera balvu, saņemta arī Harija Liepiņa balva, ko piešķir par izciliem sasniegumiem teātra mākslā, Liepājas Kultūras balva un citas. Deviņas reizes skatītāju balsojumā sezonas izskaņā saņēmis ”Gada labākā aktiera” balvu.

E. Dombrovskim ir arī ievērojamas kinolomas. Par Roberta tēlu filmā ”Bedre” viņš šogad bija nominēts ”Lielā Kristapa” balvai kā ”Gada aktieris otrā plāna lomā”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz