Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ērģeles un skats no dievnama torņa

Ērģeles un skats no dievnama torņa
Foto: Ģirts Gertsons
15.09.2015 07:04

"Kurzemes Vārds"

Eiropas kultūras mantojuma dienās Sv. Trīsvienības katedrāle piedāvāja interesentiem plašu un daudzveidīgu programmu. Ar mērķi tuvāk iepazīt un apskatīt vienu no Liepājas kultūrvēsturiskā mantojuma objektiem.

“Diena izdevās, tie bija īsti svētki kā mums, draudzes locekļiem, tā apmeklētājiem – gan pieaugušajiem gan bērniem,” vērtēja Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Kristīne Liepa. Cilvēki nāca gan pirmajā dienā, gan otrajā, bija tādi apmeklētāji, kuri izmantoja abu dienu piedāvājumu. Lielu interesi raisīja divas aktivitātes – ērģeļu demonstrācija un kāpiens dievnama tornī. Ar slaveno vēsturisko instrumentu iepazīstināja draudzes ērģelnieki Maija Zaķe un Voldemārs Bariss. Viņi ne tikai stāstīja un spēlēja, bet arī ļāva cilvēkiem piesēsties pie instrumenta klaviatūras. Kultūras mantojuma dienu dalībnieces Ernas kundze ar meitu atzina, ka viņām vislielākais pārdzīvojums bijis uzkāpšana pa šaurajām kāpnītēm tronī un skats no augšas uz pilsētu. “Cilvēki tik mazi, un mašīnas skrien kā tādas vaboles,” viņas teica.

Otrajā dienā notika lekcijas ar moto “Sarunas tornī”, lektori Mikus Dzenītis, Kristīne Vaickovska un Gunārs Silakaktiņš bija sagatavojuši interesentus un faktiem bagātus stāstījumus kā par katedrāles ērģelēm, tā par pašu dievnamu. “Mēs iesaistījām arī bērnus. Viņi krāsoja katedrāli, protams, uz papīra, un mēs varējām pārliecināties, cik krāsām bagātu šo vēsturisko celtni vēlas redzēt mūsu jaunā paaudze,” sacīja K. Liepa. Un piebilda, ka nākotnē iecerēts domāt par katedrāles ārsienu atjaunošanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz