Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ēriks Vilsons iestudē monoizrādi

Ēriks Vilsons iestudē monoizrādi
Foto: Egons Zīverts
16.02.2018 11:47

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Noslēgumam tuvojas projekts – monoizrāde ”Mana Magadana”, kuras autors ir aktieris un režisors Ēriks Vilsons. Izrādes tematika sasaucas ar kopējo Latvijas simtgades svinību norisi, kurā 2018. gads simbolizē dzimšanu – valsts dzimšana, asociācijas ar cilvēka dzimšanu. Pirmizrāde paredzēta marta vidū, portālam ziņoja kultūras attīstības biedrības ”Tapala lapa” pārstāve Kristīne Timermane.

Monoizrāde ”Mana Magadana” ir personisks skatījums uz vēstures notikumiem. Ē. Vilsons runā par savu dzimšanas vietu – Kolimas pilsētu Magadanu: ”Meklējot savas saknes, cilvēki bieži atgriežas sākumpunktā – savā piedzimšanas vietā, lai atbildētu uz būtiskiem jautājumiem – kāpēc es esmu piedzimis šeit un tagad? Kāds ir manas dzīves uzdevums? Ko man nozīmē dzimtene?”

Izrādes mērķis ir pievērst jaunatnes un sabiedrības uzmanību Latvijas valsts veidošanās un attīstības procesam, uzrunājot auditoriju personiski, rosinot domāt par vēstures notikumiem, cēloņu likumsakarībām caur viena cilvēka dzīves stāstu, radīt interesi par savas dzimtas vēsturi.

Dramaturģiskais materiāls ir tapis, autoram studējot Liepājas Universitātes maģistra studiju programmā ”Rakstniecības studijas”. Tas ietver viņa bērnības atmiņas, mammas Zentas Vilsones vēstules un trimdā sarakstītos dzejoļus, kā arī dienasgrāmatas fragmentus par 2013. gada braucienu uz Magadanu kopā ar Dzintru Geku un ”Sibīrijas bērniem”. ”Uz savu bērnības zemi es devos tūlīt pēc Dziesmu svētkiem. Noslēguma koncertā dziedāju lūgšanu ”Dievs, svētī Latviju”, bet pēc 36 stundām jau stāvēju Ohotskas jūras krastā un nolūkojos uz pilsētu, kurā esmu dzimis. Pilsētu, kas ir devusi tik daudz bagātības un atņēmusi tik daudz izsūtīto dzīvības. Tas bija tāds kontrasts!” atceras autors, ”šī atgriešanās vairāk nekā pusgadsimtu atpakaļ radīja emocionālu sprādzienu, vēlēšanos dalīties. Izstāstīt stāstu – es to sajūtu kā pienākumu pret savu dzimteni un mammu, kas nu jau ir aizsaulē.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz