Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Es šajā laikmetā”

“Es šajā laikmetā”
05.11.2012 07:00

Liepājas Mākslas vidusskolas izstāžu zālē atklāta laikmetīgās mākslas izstāde “Es šajā laikmetā”, kurā skatāmi 40 pilsētas mākslinieku veidoti 43 darbi.

 

Liepājas mākslinieku kopizstāde ir atskaite par gada laikā padarīto. Tā ir iespēja ne vien pašiem māksliniekiem, bet arī pilsētas iedzīvotājiem un viesiem novērtēt paveikto un spriest par izmaiņām pilsētas mākslas ainā. Izstādē apskatāmi dažādās tehnikās tapuši darbi. Šoreiz līdzās klasiskām ainavām un portretiem skatāmi arī vairāki konceptuāli mākslas darbi.

Skatītāju vērtējumam nodota, piemēram, projekta “VADi” veidotā audiovizuālā instalācija “Kosmoss sadega meža ciemā”, kuru vērot iespējams, guļot uz izstāžu zāles grīdas. Bet mākslinieka Viļņa Bulava veidotais ironiskais izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa portrets, kas izstāžu zālē atradis ļoti pretrunīgu vietu, vērotājam uzdod tiešu jautājumu: “Vai esi gatavs reformēt?”

“Par telpām man bija lielas aizdomas, bet kvalitāte ir ne tikai izstādes darbiem, bet kvalitāte ir arī iekārtojumam,” atklāšanā teica mākslinieks Aldis Kļaviņš. Izstādes iekārtošanā piedalījušies paši muzeja darbinieki, kuriem ir mākslas izglītība, paskaidro Liepājas muzeja vadītāja Dace Kārkla.

Laikmetīgās mākslas izstādi ik gadu rīko Liepājas muzejs, un tai darbus var iesniegt ikviens pilsētas mākslinieks. Taču šoreiz mākslinieki tika aicināti iesniegt tikai vienu darbu, jo muzeja lielajā izstāžu zālē joprojām rit remonts, tāpēc nolemts to rīkot izmēros daudz mazākajā Mākslas vidusskolas zālē. “Tas mūsu trūkums, ka mēs nevarējām parādīt tik daudz kā iepriekšējos gadus, ir radies par efektu, jo izstāde ir ārkārtīgi nosvērta, pārliecinoša, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem,” uzskata muzeja vadītāja.

Marija Leščinska,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto


Visu mēnesi liepājnieki aicināti novērtēt mākslinieku veikumu izstādē “Es šajā laikmetā” un izraudzīties arī skatītāju simpātijas balvas ieguvēju. Labākos noteiks mēneša beigās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz