Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Esi sveicināta saule (Salve, Sol!)

Esi sveicināta saule (Salve, Sol!)
23.10.2007 13:44

0

Atslēgvārdi

No šā gada 14. decembra līdz nākamā gada 14. janvārim Liepājas muzejā, abās izstāžu, zālēs būs skatāma ikgadējā rudens Liepājas vizuālās mākslas kopizstāde ”Esi sveicināta saule” (Salve, Sol!). Liepājas un tās apkārtnes mākslinieki līdzās nostatīs tēlotājmākslu un dekoratīvo mākslu. Arī šogad, līdzīgi kā pērn, paredzēts veidot divas atšķirīgas ekspozīcijas – stājmākslai un dekoratīvai mākslai – katrai iedalot savu zāli.

Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu vizuālās mākslas darbu kopstatīšanu ar mērķi fiksēt viena laika perioda aktualitātes caur visnotaļ atšķirīgu autoru darbiem.  Šos māksliniekus vieno Liepāja un tai raksturīgā kultūrvides dinamika, tās veidošana, laikmeta mākslas procesu aktualizēšana pilsētā un ārpus tās.

Ikgadējo mākslinieku rudens izstāžu nozīmīgā vēsture kopš 1924. gada rāda, ka šī tradīcija Liepājas muzejam ir ļoti nozīmīga un ilgtspējīga. Lai gan šogad tradicionālā rudens izstāde kalendārā izpratnē ir nedaudz novirzījusies no ierastā norises laika, tā tomēr nezaudē savu aktualitāti un izvēršas par vienu no nozīmīgākajiem Liepājas mākslas dzīves notikumiem.

Šī gada Liepājas mākslinieku kopizstādes vienojošais tēls ir SAULE kā auglības un pilnbrieda simbols, kas ieskicē saulgriežu ceļu un  noteiktu kārtību laika ritējumā, mudinot atskatīties uz paveikto.

Liepājas un rajona mākslinieki, kā arī tie, kas vairs nedzīvo šajā pilsētā, bet sirdī jūtas tai piederīgi, aicināti savus darbus kopizstādei iesniegt no 4.decembra līdz 10.decembrim, atnesot uz Liepājas muzeju. Katrs mākslinieks aicināts iesniegt  1-2 darbus. Tos vērtēs kompetenta un speciāli šim noteikumam izveidota žūrija. Liepājas kultūras pārvaldes balvu fonds ir Ls 800. Veicināšanas balvu kādam no Liepājas rajona māksliniekiem pasniegs Liepājas rajona padomes Kultūras nodaļa.

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz