Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivāla “Zelta Maska” izrādes Liepājā

Festivāla “Zelta Maska” izrādes Liepājā
04.09.2012 10:27

Atslēgvārdi

Jau vēstīts, no 29. septembra līdz 9. oktobrim Latvijā notiks teātra festivāls “Zelta Maska”. Tas viesosies arī Liepājā, kur 29. un 30.septembrī Liepājas teātrī piedāvās iespēju noskatīties divas izrādes – Nellijas Uvarovas monoizrādi “Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā” un Krievijas Akadēmiskais jaunatnes teātra izrādi “Pasakas katram gadījumam”.

Piedāvājam iepazīties ar izrāžu anotācijām.

“Pasakas katram gadījumam”
Krievijas Akadēmiskais jauniešu teātris (Maskava)
Autors
Jevgeņijs Kļujevs
Režisors – Vladimirs Bogatirjevs
Mākslinieks Lilija Baiševa
Komponists
Rezo Čirinošvili
Lomās: Tatjana Veselkina, Tarass Epifancevs, Vera Zotova, Aleksejs Mišakovs, Sergejs Pečenkins, Uļjana Urvanceva, Prohors Čehovskis.
Izrādes garums 1 st. 55 min.

Tikai “Pasakās katram gadījumam” jūs varēsiet ieraudzīt raudošas ŠAUSMĪGI-ČĪKSTOŠAS-DURVIS vai ZILONI-ŠĀ-VĀRDA-BURTISKĀ-IZPRATNĒ, kuram liek būt taurenim, vai NAKTSPODIŅU-AR-SKUMJU-RUDZUPUĶI-UZ-SĀNA, par ko stāsta pasaku. Tikai šajā izrādē, pateicoties BĒRNIŠĶĪGAM CILVĒKAM, atdzīvojas priekšmeti un kukaiņi, lietas un dzīvnieki. Šeit var iegremdēties AKVĀRIJĀ, uzlidot DEBESĪS, tikties ar piepildījušos SAPNI, un, pats svarīgākais, uzzināt par to, ka dzīve var būt brīnišķīgs ceļojums! Bet var arī būt – vienkārša tējas dzeršana. ”Tas atkarīgs kā skatīties.” Un īsta draudzība ir tāda, ”kad viens otru nekādā veidā neizmanto”. Un vēl par to, ”cik skaista ir gan Bērnība, gan Briedums, gan Vecumdienas”. Ieraudzīt, iegrimt, uzlidot, paceļot, iepazīt un padomāt. Protams, ja jums ir spēja iztēloties un esat gatavi fantazēt. Un SPĒLĒT kopā ar māksliniekiem.

 

“Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā”
Monoizrāde pēc Žana Lika Lagarsa lugas
Režisors – Aleksandrs Nazarovs
Mākslinieks – Larisa Lomakina
Žanrs – vienkārši lekcija
Galvenajā lomā Nellija Uvarova
Izrādes garums 1 st. 30 min.

Nominācija 2005. gada prēmijai ”Zelta Maska” kategorijā ”Labākā izrāde”, ”Labākā sieviešu loma” (Nellija Uvarova).

Šī lekcija ir pati neparastākā no visām, kuras jums kādreiz ir gadījies apmeklēt. Uzvedības noteikumus mūsdienu sabiedrībā jāzina katram sevi cienošam cilvēkam. Kā bildināt iepatikušos meiteni, kā organizēt saderināšanos un laulības, kā pareizi izraudzīties krustvecākus, kādu vārdu dod bērnam un ko dāvināt krustbērnam? Kā uzklāt galdu un kā sasēdināt viesus? Un vēl tik daudz interesantu sīkumu, bez kuriem vienkārši nav iespējams sevi iztēloties mūsdienu sabiedrībā.

Lektori tēlo Nellija Uvarova. Un spēlē viņa tā, ka aizraujas elpa – viņa vienkārši aizrauj skatītājus, kas kā paklausīgi skolnieki ir pakļāvušies viņa talantam, te brīžiem nevaldāmi smejas, te notrauš asaru.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz