Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivāls kā pavasara vitamīni

Festivāls kā pavasara vitamīni
Foto: Egons Zīverts
02.04.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Aplausiem un smiekliem skanot, Liepājā aizvadīts Liepājas Tautas teātra un režisores Ināras Kalnarājas organizētais 8. amatierteātru festivāls “Te un nekur citur”. Šogad uz skatuves kāpa teātri no Liepājas, Rīgas un Ogres. “Mums šie ir jubilejas, satikšanās un draudzēšanās svētki,” saka Liepājas Tautas teātra aktrise Sandra Okuņeva.

Festivāla laikā teātra cienītājiem bija iespēja noskatīties dažādu žanru izrādes, gan tādas, kur smieklos jātur vēders, gan tādu, kurā klusām jānotrauš pa asarai. Novērtēt piecu dažādu teātru sniegumu Liepājā varēja vairākās vietās – Latviešu biedrības namā, Leļļu teātrī un kultūras namā “Wiktorija”. Īpašā teātra un “savējo” gaisotne bija jūtama jau festivāla atklāšanā, kad aktieri, režisori un citi ar teātri saistīti cilvēki ne tikai kāpa uz skatuves, bet ieņēma arī vietas skatītāju rindās, kur, lēnām malkojot kafiju, baudīja priekšnesumus un apspriedās.

Festivālā piedalījās arī teātra ekspertes Ilze Kļaviņa un Rita Lūriņa. Viņas atzina, ka pasākums šogad, lai arī neliels, tomēr ir ļoti kvalitatīvs. “Pirmkārt, tā ir satura kvalitāte, respektīvi, izvēlēts ļoti labs dramaturģiskais materiāls, kā arī spēles kvalitāte ir patiešām augstā līmenī. To visu redzot, es nevaru runāt par amatierteātri kā tikai par brīvā laika pavadīšanas veidu. Tas ir zināms sniegums gan aktiermākslā, gan režijā,” patīkami pārsteigta bija R. Lūriņa.

Festivālu atklāja mājinieki Liepājas Tautas teātris ar humora piesātināto Karela Čapeka izrādi “Kā rodas izrāde”. Režisores Ināras Kalnarājas iestudējuma izvēle izrādījās pat vairāk nekā piemērota. Apliecinājums tam bija skatītāju skaļās ovācijas un aplausi izrādes laikā, vērojot aizskatuves peripetijas, kā arī aktieru, autoru un režisoru iekšējos pārdzīvojumus un cīņas. Aktieri pavisam atklāti vedināja skatītājus iekšā teātra melnajā darbā un mēģinājumu dienās un nedienās, taču darīja to rotaļīgi vieglā un ironiskā manierē. Tāpat izrādē veiksmīgi bija ievīta mākslinieces Daces Lankas 20 gadu garumā veidoto izrāžu tērpu skate.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 2. aprīļa numurā.

#kvards-20190402-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz