Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivāls “Skaņas dienas” atgriežas Mākslas pētījumu laboratorijā Liepājā

No 18. līdz 21. maijam Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā (MPLab), Kūrmājas prospektā 13, norisināsies skaņas un mediju mākslai veltītais festivāls ”Skaņas dienas”, piedāvājot interesentiem, mākslas un mūzikas studentiem un profesionāļiem atvērtu, bezmaksas darbnīcu programmu un audiovizuālu performanču vakaru, informē festivāla pārstāve Krista Dintere.

Festivāls “Skaņas dienas” atgriežas Mākslas pētījumu laboratorijā Liepājā
Foto: Publicitātes
13.05.2022 10:35

liepajniekiem.lv

18.maijā pulksten 19 festivālu atklās ar diskusiju “Neatkarības skaņas”, kurā piedalīsies divu dažādu paaudžu ģitāristi – politiskas neatkarības aizstāvis, ”Līvu” dibinātājs Juris Pavītols un talantīgais ģitārists Roberts Dinters, kurš atbalsta neatkarību no robežām radošās izpausmēs.

Diskusija ievadīs trīs pilnas dienas ar darbnīcām un priekšnesumiem, veltītiem skaņas un mediju mākslai, radošai izpausmes brīvībai un elektroniskai eksperimentālai mūzikai.

Šī gada festivālā uzsvars likts uz satikšanos klātienē – gan stiprinot savstarpējās attiecības ar radošo kopienu, gan piedzīvojot un baudot skaņu telpā, un iegūstot jaunas prasmes, izvēloties darboties kādā no festivāla darbnīcām, kas no 19. līdz 21.maijam norisināsies no pulksten 10 līdz 17.

Daļa darbnīcu papildus būs pieejamas arī dalībai attālināti tiešsaistē. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 18. maijam aizpildot veidlapu ”Skaņas dienu” mājaslapā.

Dalībai ”Skaņas Dienās” pieejamas četras radošās darbnīcas, kas aptver dažādas aktuālas tēmas skaņas un mediju mākslā. Darbnīcas vadīs gan starptautiski, gan vietēji lektori, mākslinieki un komponisti: Platons Buravickis, Huans Duarte Regino, Krišjānis Rijnieks, Reinis Naļivaiko.

Platons Buravickis ir akadēmiskās mūzikas komponists, pianists un improvizators, īpašu vietu viņa daiļradē aizņem elektroakustiskā mūzika. Darbnīcā koncentrēsies uz materiāla nozīmi mūsdienu mākslā un iepazīstinās ar skaņas granulāro sintēzi MAX vizuālās programmēšanas vidē. Darbnīca pieejama arī tiešsaistes apmeklējumam.

Huans Duarte Regino ir mediju mākslinieks un pētnieks, doktora grāda kandidāts Aalto universitātē, Somijā. Strādā ar interakciju ģeneratīvas mākslas eksperimentos, kas pēta digitālo un analogo platformu izpausmes vides mediju ietekmē. Darbnīcā dalībnieki, strādājot ar skaņu, apgūs daudzkanālu telpiskošanas instrumenta izveides procesu, kā arī skaņas telpiskošanas rīku mūzikas performancēs un instalācijās. Darbnīcā pārsvarā tiks lietotas atvērtā koda programmas, kā Pure Data u.c., kā Supercollider un Reaper.

Krišjānis Rijnieks ir jauno mediju mākslas profesionālis un kopienas radošo laboratoriju fab lab eksperts, kurš šobrīd strādā Aalto Fablab, Aalto Universitātē, Somijā. Darbnīcā būs iespējams apgūt, kā lietot atvērtā koda multimediju apstrādes programmu FFmpeg, lai papildinātu video ar unikāliem filtriem, izmantojot GLSL šeideru krātuvi Shadertoy.

Reinis Naļivaiko ir digitālais radošais, elektroniskais mūziķis un skaņas mākslinieks, entuziastisks modulārās sintēzes pasaules pētnieks. Darbnīcā ar modulārās sintēzes palīdzību tiks radīti dabas iedvesmoti skaņas objekti. Dalībnieki apgūs pamatprincipus, kā darboties ar modulāro sintezatoru studijā.

Festivāla centrālais notikums – koncerts – apmeklētāiem piedāvās audiovizuālu elektroniskās un eksperimentālās mūzikas programmu, kā arī ļaus piedzīvot telpiskas skaņas burvību, ap publiku izvietotā skaņu sistēmā dzīvā performancē atskaņotjot darbnīcā veidotus skaņdarbus.

Koncerts notiks sestdien, 21.maijā, pulksten 19 Liepājas Universitātes MPLab. Tajā ar solopriekšnesumu uzstāsies latviešu elektroakustiskās un eksperimentālās mūzikas komponists Platons Buravickis, jauno mediju mākslinieks Glociks, eksperimentālās elektroniskās mūzikas duets Nejauši, Slābens un Nosalis, Imantas Reivists, dejas ar DJ Orthodox, kā arī darbnīcu dalībnieku veidoti priekšnesumi.

Foto: Publicitātes
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz