Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Filmu maratonu uzņem atturīgi

Filmu maratonu uzņem atturīgi
18.09.2012 07:03

Atslēgvārdi

Sestdiena bija priecīga diena visiem Liepājas kinomīļiem, jo pirmo reizi pie mums norisinājās “Latvijas filmu maratons”. Uz pirmajiem maratona seansiem apmeklētāju nebija daudz, taču ar katru nākamo rindas kļuva aizvien pilnākas, priecājas viena no maratona organizatorēm režisore Inese Kļava.

Vairākas no maratonā iekļautajām filmām Liepājā jau iepriekš rādītas. Tomēr kombinācijā ar vietējo iedzīvotāju iesūtītajām īsfilmām par Liepāju skatītājiem tās tika nodotas pirmo reizi.

Visvairāk īsfilmu maratona organizatoriem iesūtījis Roberts Vītols. Viņa režisētās īsfilmas “Makšķernieki” un “I’m painting your portrait” papildināja režisores Unas Rozenbaumas filmas “Logs” un Lailas Pakalniņas veidotās spēlfilmas “Sniegs” kopīgo seansu. Savukārt kopā ar Ivo Brieža filmu “Filma” varēja noskatīties R. Vītola īsfilmas “Mana skaistā pilsēta” un “Cita dimensija”. Bet pirms Pētera Simma “Vientuļās salas” varēja vērot viņa veidoto īsfilmu “Lauva Liepiņš dejo Rožu laukumā”.

Bet pretrunīgi vērtēto Aika Karapetjana filmu “Cilvēki tur”, ko liepājnieki varēja novērtēt jau pavasarī, papildināja Roberta Liepiņa režisētā īsfilma “Liepāja” un Ances Mednes veidotā “Liepājas himna”.

Savukārt pirms “Dokumentālista” seansa kinoapmeklētājiem tika piedāvāts noskatīties divu Liepājas Universitātes studenšu – Maijas Demiteres un Paulas Vītolas – īsfilmu “Liepājas teātris”. Tajā par savu pelēko namu stāsta viens no ilggadējākajiem mūsu teātra aktieriem Zigurds Akmentiņš. Viņa atmiņas par to, kā pirmo reizi ieradies Liepājā un ieraudzījis teātri, kas kļuva par viņa darba vietu uz 57 gadiem, ievada pilnīgi citādu stāstu par dziednieci Intu, kas vienatnē dzīvo Ķemeru purvā, ko filmā parādījis Ivars Zviedris un Inese Kļava.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 18. septembra numurā.


 #kvards-20120918-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz