Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras centrā ”Namīns” svinēs Miķeļus

Folkloras centrā ”Namīns” svinēs Miķeļus
Foto: Folkloras kopa “Atštaukas”
23.09.2019 12:24

liepajniekiem.lv

25. un 27.septembrī folkloras kopa ”Atštaukas” Miķeļdienai par godu uzņems ārvalstu viesus un skolēnu grupas no dažādām Latvijas pilsētām, lai iepazīstinātu jauniešus ar Kurzemes zeķu un cimdu adīšanas tradīcijām, piedāvājot gan teorētisku lekciju, gan praktiskus demonstrējumus, vēsta folkloras kopas pārstāve.

”Konkrētā vasara aizvadīta teciņus vien, jo Pētera I Namiņa nopietnie pārbūves darbi folkloras centrā ”Namīns” ļāva iekļūt pa mazu, šauru taciņu. Tomēr tas nav bijis šķērslis, lai centru apmeklētu ārzemju tūristu grupas un iepazītu latviešu tradīcijas. Un septembris nav izņēmums, jo viesos ierodas skolēni no Jūrmalas ar saviem norvēģu viesiem un Ventspils skolēni ar ārvalstu sadraudzības skolu skolēniem,” stāsta folkloras kopas ”Atštaukas” vadītāja un ”Namīna” saimniece Ināra Kalnarāja , 

25.septembrī folkloras centru apciemos Krotes skolas bērni, lai dzirdētu Ilmas Rubenes stāstījumu par Kurzemes zeķēm un cimdiem.

27.septembrī pulksten 16.30 uz Miķeļdienas svinībām ieradīsies daiļamatmeistares no Tīnūžiem, lai dzirdētu Lias Ģībietes stāstījumu par suitu zeķēm. Pasākumā piedalīsies arī Rucavas bērnu ansamblis ”Ķocītis”, folkloras kopas ”Vēlava”, ”Saknes” un Liepājas bērnu folkloras ansamblis ”Ķocis”.

 ”Turpmāk gan folkloras kopai ”Atštaukas” būs jāpārdomā, kādas aktivitātes nodrošināt gadskārtu svētku svinēšanā, jo pagalmā ieklātais bruģis nav piemērots rotaļām, tautiskām dejām, kā arī Lieldienu šūpoles bērnus vairs nevarēs priecēt, jo pastāvēs savainošanās iespējamība”, atzīst folkloras centra ”Namīns” vadītāja.

”Nākošgad folkloras kopa ”Atštaukas” svinēs savu 25. jubileju, plānojam dažādas aktivitātes un viesu uzņemšanu. Mūs ir uzrunājuši tūrisma operatori, kas pie mums ciemos vēlas vest tūristu grupas gan no Latvijas, gan ārvalstīm, tāpēc plānošanas darbi neapstājas un idejas neizsīkst. Jau šobrīd Liepājas bērnu dārzi piesaka savu dalību Ziemas saulgriežu radošajām skoliņām”, stāsta I. Kalnarāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz