Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras centrā ”Namīns” svinēs Ziemas saulgriežus

Folkloras centrā ”Namīns” svinēs Ziemas saulgriežus
Foto: Folkloras centrs "Namīns"
20.12.2019 12:47

liepajniekiem.lv

Sestdien, 21.decembrī pulksten 14 folkloras centrs “Namīns”, skandējot tautas dziesmas un iepazīstot latviešu tautas parašas, svinēs Ziemas saulgriežus. 

“Ziemas saulgrieži ir laiks, kad mūsu zemē dzīvojošajos cilvēkos visizteiktāk kulminē nepieciešamība pēc gaismas. Dienas bijušas tik īsas, bet tumšais laiks ņēmis virsroku, tāpēc ar prieku sagaidām Ziemas saulgriežus, kad saulīte pamazām atgūs savu spozmi, nesīs mums gaismu un siltumu,” sajūtās dalās folkloras kopas “Atštaukas” vadītāja Ināra Kalnarāja.

Folkloras centrā “Namīns” pulcēsies folkloras kopas “Vēlava” un “Saknes”, lai kopīgi aizvadītu tumsu un ritinātu ceļu saulītes atnākšanai. Ciemos tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, lai iepazītu gadskārtu svētku tradīcijas, ticējumus, tradicionālos ēdienus un, protams, dziedātu latviešu tautas dziesmas.

“Ziemas saulgriežu tradīcijas ikviens var ienest arī savās mājās. Netrūkst informācijas par to, cik īpašs ir ziemas saulgriežu laiks, tāpēc noteikti jāsāk ar mājas kārtīgu iztīrīšanu, kadiķa pakvēpināšanu, izbungošanu, kā arī svarīgs ir telpu pušķošanas un rotāšanas moments. Neiztrūkstošs rotājums senču mājās bija puzuris. Ja vien ir iespēja, aicinu katrā ģimenē uzmeistarot vismaz vienu puzuri”, aicina Ināra Kalnarāja.

“Lai arī mums visiem garšo tortes un citas delikateses, es aicinu mājās neaizmirst arī par pupām, zirņiem, pašceptiem pīrāgiem un piparkūkām. Vēl labāk, ja to cepšanā var iesaistīties visa ģimene,” svētku sajūtās dalās I. Kalnarāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz