Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras centrs “Namīns” atzīmē piecu gadu jubileju

Folkloras centrs “Namīns” atzīmē piecu gadu jubileju
26.01.2009 15:46

Atslēgvārdi

Liepājas folkloras centrs “Namīns” šajās dienās atzīmē piecu gadu jubileju, informēja Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Krista Kalnarāja. Ir pagājuši pieci gadi, kopš namiņā Bāriņu ielā 32 iemitinājās aktrišu folkloras apvienība “Atštaukas” un izveidoja folkloras centru “Namīns”. Piecus gadus centrā notikuši vairāki simti dažādu pasākumu, nodrošinot iespēju gan lieliem, gan maziem iepazīt latviešu tradicionālās kultūras mantojumu.

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas NVO projektu konkursa un Liepājas Kultūras pārvaldes organizēto projektu konkursu atbalstu folkloras centrā ”Namīns” regulāri notiek radošās skolas, kurās gan lieli, gan mazi var iemācīties pagatavot dažādus suvenīrus, tradicionālo svētku noformējumu, iepazīt latviešu mutvārdu daiļradi, kā arī piedalīties folkloras izrāžu iestudēšanā un veidošanā.

Regulāri folkloras centrā viesojas Otaņķu, Bārtas, Rucavas un Alsungas etnogrāfiskās kopas. No centra darbības pirmās dienas radošo skolu un citu pasākumu norisē daudz līdzējusi folkloras kopa “Saknes”, “Vēlavas” un “Baļķi”, kā arī Rucavas danču klubs. Folkloras radošās skolas vada tādi sava aroda profesionāļi kā Dace Lanka, Dace Grīnberga, Ilma Rubene, Ira Cīrule, Ilze Jansone, Ineta Zaķe, Juris Ventaskrasts, Lia Ģibiete, Sandra Aigare un Nauris Novads.

Piecus gadus folkloras centru “Namīns” iepazinuši arī ciemiņi no dažādām valstīm, kas Liepājā viesojušies gan oficiālās vizītēs, gan kā vienkārši tūristi. Atstātie ieraksti viesu grāmatā liecina, ka cilvēkus neviltoti sajūsmina namiņš, kas par spīti mūsdienīgajai un mainīgajai videi saglabājis vēstures un tradīciju auru.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz