Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloristi gatavojas skatēm

Folkloristi gatavojas skatēm
05.10.2011 07:00

Atslēgvārdi

Pagājušās nedēļas nogalē Viļakā un Tilžā sākās starptautiskā folkloras festivāla “BALTICA 2012” skates. Lai sagatavotos festivālam un veiktu dalībnieku atlasi, tuvāko divu mēnešu laikā šādas skates notiks visā Latvijā.

Nākamvasar no 5. līdz 10. jūlijam Latvijā notiks starptautiskais folkloras festivāls “BALTICA 2012”, kas ir plašākie, sabiedrībā populārākie un pasaulē pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijas valstīs un kas pulcē labākās folkloras kopas un etnogrāfiskos ansambļus no visa reģiona. Kopumā iecerēts, ka Latviju festivālā pārstāvēs ap 150 etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopu, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki.

Festivāla centrālā tēma būs “Ceļš”. “Ceļš pastāvējis paaudžu paaudzēs. Tas vieno mājas un pagastus, novadus un valstis. Tas ir arī dzīves ceļš, kas ved no pirts takas līdz mūža mājām. Būt ceļā nozīmē atgriezties, uzklausīt senču tradīcijas, kas nemainīgas gadu simtos. Pasaulīgais ceļš un garīgais ceļš. Ceļš saved kopā tuvus un tālus. Visus, kam svarīga tautas dzīvesziņa un tradīcijas šeit un pasaulē. Bet, lai kopā sanāktu, jāmāk lasīt ceļa zīmes. Meklēsim ceļu pie sava novada tradīcijām!” norāda organizatori.

Liepājas pilsētas, Aizputes, Grobiņas, Nīcas un Rucavas novadu kolektīvu sniegumu skatē vērtēs kopā ar Saldus, Skrundas, Alsungas un Brocēnu novadu kolektīviem 27. novembrī Brocēnu Kultūras centrā. Tā būs pēdējā skate festivāla atlasē.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz