Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“FOTAST” daļu uzņemtos fotoattēlus dāvās Vaiņodes pašvaldībai

“FOTAST” daļu uzņemtos fotoattēlus dāvās Vaiņodes pašvaldībai
10.08.2011 12:03

Atslēgvārdi

Kad gaiss sāk smaržot pēc jaunās maizes un rudens āboliem, Vaiņodē notika Liepājas foto kluba “FOTAST” fotoplenērs – viens no ikgadējiem “FOTAST” pasākumiem, kuru šoreiz organizēja  Jānis Vecbrālis.

Jūlija pēdējās nedēļas sestdienu un svētdienu Vaiņodē pavadīja grupa (18 cilvēku sastāvā) fotostudijas vecbiedri un jaunbiedri – radoši un kreatīvi cilvēki, kuri caur fotoobjektīvu tvēra sauli, laukus, ikdienas steidzīgo un plūstošo gaitu, kurā par mākslas objektu bija iespējams kļūt ne tikai modelēm, bet arī vietējam zemniekam ar rūpju rievu izvagotu seju, gan ikdienas darbos steidzošam mehanizatoram, gan visparastākajai sērkociņu kārbiņai.

“Vaiņodes novadā, sastapām cilvēkus, kuri mums palīdzēja nodrošināt vajadzīgo darbošanās ritmu,” ar pateicību saka Jānis. “Vaiņodes novada domes priekšsēdētāju V. Jansonu, Vaiņodes kultūras nama vadītāju V. Ludviķi, Embūtes dabas parka Informācijas centra vadītāju A. Planicu. Paldies sakāms mājas, kurās bija ierīkota nometnes vakarēšanas vieta, īpašniecei S. Bunkai.”

Saules un iespaidu nogurdinātie mākslinieki, iestiprinājušies ar Jāņa pašgatavoto plovu, orģinālas vienkāršības un radošu sarunu, pieredzes apmaiņas gaisotņē, ļāva saules gaismai nomainīt zvaigžņu blāzmu, lai nākošajā rītā dotos tvert katrs savu atsevišķu pasauli.

“Katram dabas veidojumam ir sava dvēsele,” teic Jānis. “Baznīcas drupas aicina ielūkoties pagātnē, sajust tās elpu, sieviete – atklājot te vienu te otru ķermeņa daļu, ļauj sevi ieraudzīt visā krāšņumā, pakalns – aicina palūkoties tālumā, pat vientuļi augoša, necila mežābele spēj ,”pierunāt” visu apkārtni, katra koka lapa ir citāda – tomēr miers no šīs kustības ir radošs un rosinošs! Jo bagātāka ir mūsu estētiskā pieredze, izkoptāka gaume un noteiktāka morālā izvēle, jo jūtamies brīvāki! Jo – nevienu no talantiem daba neizveido pilnībā, tā tikai ieliek pamatus katrā cilvēkā, tālāk attīstīt vajag mums pašiem! Arī fotomākslinieks nav veidots tā, lai dzīvotu viens vai savā vidē.Ir nepieciešama vēl trešā – tuvu cilvēku sabiedrība, kuru vērtējumam šīs vasaras darbiņus izstādīsim. Izstādes paredzētas gan Vaiņodē, gan Embūtē. Šos darbus dāvāsim pašvaldībai!”

Šis bija stāsts par cilvēkiem, kuri ir sava laika jēgas atklājēji un piepildītāji. Atliek novēlēt – saglabāt šo starta entuziasmu un mirkļa tveršanas izjūtu līdz nākamajai vasarai.

Daiga Tihomirova

Ģirta Gertsona foto

Fotomeistari darbībā…

Jāņa Vecbrāļa foto

Fotoplenēra dalībnieki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz