Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto ar sievišķīgu šarmu

Foto ar sievišķīgu šarmu
06.07.2007 18:32

0

Atslēgvārdi

Visas vasaras garumā viesu namā “Poriņš” ikviens var apskatīt kādu interesantu izstādi – “20.gadu fotoportreta reminiscences”, kuras autore ir Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Humanitārās fakultātes Datordizaina programmas 4.kursa studente Kristīne Kārkliņa. Izstāde ir Kristīnes bakalaura darbs, par kuru jauniete ieguvusi visaugstāko novērtējumu – desmit balles. “Izstādes mērķis ir likt apstāties 21.gadsimta cilvēkam, ļaut viņam pasapņot, iegrimt nostalģiskās atmiņās, pārdomās par šķietami bezrūpīgajiem pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem,” pastāstīja izstādes autore.

Kristīne raksturoja, ka divdesmitie gadi īpaši bija ar to, ka, pārdzīvojuši kara šausmas, cilvēki centās izbaudīt dzīvi, ļauties priekam. Ļaudis bija izslāpuši pēc skaistuma, tāpēc sievietes un vīrieši sāka ģērbties ļoti eleganti, lielu uzmanību pievēršot arī frizūrām.

Kristīne par fotomodelēm izvēlējusies četras LPA studentes,  kuras ģērbušās attēlotajam laikam atbilstošos tērpos, aksesuāros, tāpat tika izveidots piemērots grims un matu sakārtojums, kā arī bija piemeklēta pilsētvide. Kopā izstādē apskatāmi 14 portreti un viens pašportrets. Arī pašas fotogrāfijas veidotas ar senatnes elpu – ar dzeltenīgu toni un robotām malām.

Kristīne sacīja, ka izstādes veidošanas process bijis ļoti interesants. Viņas uzdevums nebija radīt kopijas tā laika fotogrāfijām, bet lai, apskatot izstādi, cilvēkam rastos emocijas, sajūtas, asociācijas par divdesmitajiem gadiem.

Izstādes autore Kristīne Kārkliņa veidojusi fotogrāfijas, kurās akcentēts divdesmito gadu sieviešu skaistums un elegance.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz