Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: LMMDV ar plašu programmu aizvada radošo dienu mūzikā un mākslā

Lai Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņi un pedagogi varētu smelties jaunas idejas, radoši iedvesmoties un dalīties savā pieredzē, otrdien, 16. aprīlī, skola visas dienas garumā organizēja daudzveidīgas vieslekcijas un meistarklases mūzikas un mākslas jomā, portāls uzzināja vidusskolā.

17.04.2024 15:20

liepajniekiem.lv

Savukārt dienas izskaņā tika atklāta modes mākslinieka Bruno Birmaņa izstāde “Starpskate” un atskanēja koncerts “Zviedrija. Mūzika. Mirkļi” ar dziedātājas Kristīnes Botros un pianista Vestarda Šimkus dalību.

Vieslekcijas un meistarklases vadīja mākslinieks un LMMDV pedagogs Art.D. Egons Peršēvics, mūzikas producente un dziedātāja Kristīne Botros, kinorežisors Uģis Olte, LMMDV pedagogs un mūziķis Emīls Sudmalis, LMMDV projektu vadītāja mākslā Inga Kuncīte, arhitekts Rūdis Rubenis, grima māksliniece Una Bernatoviča, metālmākslinieks Aivars Riekstiņš, grafikas dizainers Miķelis Baštiks un jogas speciāliste Jolanta Zeltiņa.  

Meistarklašu organizēšanu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Savukārt B. Birmaņa eksponētie darbi LMMDV izstāžu zālē, Alejas ielā 18, būs apskatāmi līdz 24. aprīlim, paredzot arī klātienes tikšanās un sarunas ar mākslinieku.

Māksliniekam šī ir pirmā izstāde Liepājā, un tajā ir iekļauti dažādu jomu darbi – fotogrāfijas, tērpi, kā arī videoarhīvs no iepriekšējām izstādēm.

Interesenti kopumā varēs aplūkot aptuveni 60 dažādu jomu darbus, kas tapuši vairākus desmitus gadus atpakaļ, gan salīdzinoši nesen radītus modes un stila objektus.

Radošā diena noslēdzās koncertzāles “Lielais dzintars” Kamerzālē, kad atskanēja pedagoga Rustama Bagirova vadībā sagatavotā koncertprogramma “Zviedrija. Mūzika. Mirkļi”. 

Koncertā uzstājās Zviedrijā dzīvojošā mūzikas producente un dziedātāja Kristīne Botros, pianists Vestards Šimkus, kā arī talantīgie un radošie LMMDV populārās un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi un stīgu ansamblis “Amber Strings”.

Koncerta vizuālo noformējumu veidoja pedagoģe Zane Kornhubere.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz