Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto un video: Ielīgošana folkloras centrā “Namīns”

Trešdienas vakarā folkloras centrā “Namīns” smaržoja pēc jāņuzālēm, skanēja līgodziesmas, ievadot gaidāmo svētku noskaņā ikvienu, kurš atrada ceļu uz Bāriņu ielu.

22.06.2023 14:17

liepajniekiem.lv

Vārti bija plaši vaļā, aicinot ienākt, – lai ziedu dizaina studijas “Liepzars” dāmu vadībā uzpītu sev vainagu, sadziedātos ar folkloras kopām ”Vēlava” un ”Saknes”. 

Sarīkojumā varēja skatīt arī Liepājas Tautas teātra dzejas iestudējumu “Kā kutēja dvēsele” ar Olafa Gūtmaņa dzeju un latviešu tautas dziesmu rindām, ko jau nākamnedēļ izrādīs Dziesmu un deju svētkos Rīgā.

“Folkloras centrs

“Namīns” mums ir kā oāze Liepājas pilsētas centrā, kur sajust šo tradīcijās balstīto kultūru, nodot to jaunajai paaudzei un sapulcēties svētku gaisotnē,”

pārliecināta enerģiskās folkloras kopas ”Atštaukas” vadītāja Ināra Kalnarāja. Jo ne visiem ir iespēja doties dabā, tāpēc aicināti uz kopā būšanu “Namīna” pagalmā”, viņa skaidroja.

”Atštaukas” kā saimnieces cienāja atnākušos ar alu un sieru, raušiem, priecājoties par atkalsatikšanos. Jo, kā skaidroja I. Kalnarāja, “četras vasaras mēs nevarējām šeit līgot, šogad pēc ilgiem laikiem uzņemam ciemiņus”, atkal godā ceļot un uzturot dzīvu latvisko dzīvesziņu.

Svinības notika tieši maģiskajos vasaras saulgriežos.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz