Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Fotoizstāde par zilgandzestro jūras putnu

Fotoizstāde par zilgandzestro jūras putnu
06.03.2009 07:04

Atslēgvārdi

Februārī Rīgā, uzņēmuma “Aktīvi” galerijā tika atklāta aizputnieka un Liepājas Tautas fotostudijas vadītāja Vara Santa fotodarbu izstāde “Jūras putns zilgandzestrais”. Tagad tā jau pārceļojusi uz Ventspili. Tur darbi eksponēti slimnīcas pirmajā stāvā, kur atradīsies līdz marta beigām. Neparastais fotogrāfiju kolekcijas nosaukums liecina par fotomākslinieka aizrautību, atainojot savos darbos jūras skaistumu un vārdos grūti izsakāmo mainīgumu.

Liela daļa no darbiem tapuši Pāvilostā un tās apkārtnē. No Aizputes tas nav tik tālu, tāpēc, tiklīdz gadās kāds brīvāks brīdis, mākslinieks ņem fotoaparātu, sēžas pie auto stūres un traucas tvert atkal jaunus kadrus. Nereti kopā ar viņu ir bērni un sieva Baiba. Viņi nekad nešķiro, pūš vējš vai laiks ir mierīgs, līst vai puteņo. “Jūru ir vērts apmeklēt jebkurā gadalaikā. Tā cilvēkam sniedz atpūtu, atbrīvo domas, noskaņo darbībai,” uzskata V.Sants.

Esmu redzējis liedaga plašumos apstādinātos mirkļus. To fotomeistaram ir tūkstošiem, taču aplūkotās bildes negarlaiko un nenogurdina. Katra no tām mums pastāsta savu leģendu, rosinot iztēli. Izstādei esot atlasīti tikai paši saistošākie no darbiem, kuros par ūdens plašumiem izdevies pateikt kaut ko agrāk nedzirdētu. Kāds skatītājs izteicies, ka V.Santa fotogrāfijās jūra viņam paveras trīs dimensijās, ka fotogrāfa marīnista darbi ir jutekliski un caurspīdīgi, ka aiz tiem var uzminēt autora ieceri, viņa raisīto pamudinājumu.

Tam visam var piekrist, taču ar piebildi, ka Aizputes fotogrāfa bildes katram skatītājam pastāsta kaut ko atšķirīgu, kaut ko tikai viņam vien adresētu. Un tieši tāpēc, lai saprastu arī pats sevi, tos ir vērts redzēt un izbaudīt.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Viens no izstādē “Jūras putns zilgandzestrais” iekļautajiem darbiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz