Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Fotomeistars Vecbrālis Liepāju un Simfonisko orķestri popularizē Izraēlā

Fotomeistars Vecbrālis Liepāju un Simfonisko orķestri popularizē Izraēlā
Foto: no personīgā arhīva
17.11.2018 07:06

liepajniekiem.lv

Sadarbībā ar Haifas (Izraēla) fotoklubu ”Cafon!” Liepājas fotomāksliniekam Jānim Vecbrālim pirms Latvijas simtgades bija iespēja atvērt divas fotoizstādes Haifā. Fotogrāfs caur savām bildēm popularizēja Liepājas Simfonisko orķestri un Liepāju visā savā krāšņumā.

”Ar Haifas fotoklubu un tā vadītāju Borisu Beļenskiju internetā iepazinos pirms vairāk nekā sešiem gadiem,” stāsta bijušais fotostudijas ”Fotast” vadītājs J.Vecbrālis: ”Sadarbība visu šo laiku bija aktīva.”

”2014.gada janvārī  mani uzrunāja Haifas fotokluba ”Cafon!” vadošie biedri Boriss Beļenskis un Ļevs Tarnopoļskis. Viņi izrādīja interesi par Liepājas Tautas Mākslas un kultūras centra fotostudijas ”Fotast” darbību un aktivitātēm.” 

Kā pirmais pilotprojekts kopējai sadarbībai jau 2014.gadā Haifā bija fotoizstāde ”Pasaule sievietes acīm”, kurā kopā ar dāmām no visas pasaules – Lielbritānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Čehijas un ASV – ar darbiem piedalījās arī piecas fotostudijas ”Fotast” dalībnieces – Irina Tīre, Vineta Jaunzeme, Līga Evaldsone, Līga Bora un Daina Ģibiete.

Šogad J.Vecbrāļa sadarbība ar Haifas fotoklubu turpinājās: ”Saņēmu uzaicinājumu aizsūtīt kādu no savām izstādēm uz Izraēlu. Plānošana notika aptuveni gadu, doma bija arī pašam doties uz Izraēlu un piedalīties izstādes atklāšanā, kā arī fotokluba biedriem nolasīt kādu lekciju, jo tur ir ļoti daudz krievu valodā runājošo.”

Diemžēl ieplānotais brauciens J.Vecbrālim tomēr nav izdevies: ”Saistībā ar aizņemtību darbā. Taču, lai neizjuktu arī izstāde, vienojāmies, ka aizsūtu jau gatavas bildes.”

J.Vecbrālim Haifā bija divas izstādes: ”Viena bija jau zināmā ”Saskati mūziku!” par Liepājas Simfonisko orķestri. Šajā izstādē bija 25 bildes. Otru es pat īsti nenosauktu par izstādi, drīzāk par pie sienas piekarinātiem bukletiem ”Liepājas skices”. Tajā parādīju, kas un kāda ir Liepāja, kas pilsētā notiek. Arī tur bija 25 bildes.”

”Ar nelielām izstādēm piedalījās arī divas dāmas no Ventspils fotokluba. Viņas turp bija arī aizbraukušas,” piebilst fotomākslinieks: ”Izstādes Haifā bija saistībā ar Latvijas simtgadi un uz tām bija uzaicināti arī Latvijas pārstāvniecības Izraēlā pārstāvji.”

Jautāts par izjūtām, uzaicināts savas bildes izstādīt Izraēlā, fotomākslinieks atzīst, ka ir gandarīts: ”Pirmkārt, jau gandarīts, ka viņi tieši mani uzrunāja. Otrkārt, tāda lielāka izstāde no Latvijas pēc rīkotāju vārdiem notikusi pirmoreiz. Personīgs gandarījums man arī par to, ka viens no Haifas fotokluba vadītājiem, kurš ir viens no FIAP konkursa žūrijas pārstāvjiem, aplūkojot manas bildes ar Liepājas Simfonisko orķestri, atzinis, ka 21 no 25 bildēm ir vērtas, lai tās nosūtītu uz FIAP konkursu, ka tās ir balvu vērtas.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz