Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Fotomeistars veido grāmatu “Mirkļu pietura”

Fotomeistars veido grāmatu “Mirkļu pietura”
04.11.2011 07:09

Atslēgvārdi

Fotomeistars Gunārs Kopštāls (AFIAP) pašlaik aizrautīgi strādā, jo, sagaidot nozīmīgu dzīves jubileju, savu mūža veikumu apņēmies apkopot grāmatā “Mirkļu pietura”. Tur būs ko redzēt. Jo īpaši jauno fotogrāfu paaudzei.

Taču arī mums, veterāniem, ir interesanti atskatīties pagātnē. No savu darbu krājumiem autors atlasījis vairāk nekā simt trīsdesmit fotoattēlu, kas guvuši panākumus un saņēmuši zelta, sudraba un bronzas medaļas starptautiskās izstādēs un konkursos gan ārvalstīs, gan Latvijā.

“Vēl aizvien sijāju darbus,” viņš teica. No plašā klāsta, kur katra bilde ir mīļa, neesot viegli izraudzīties pašus saistošākos attēlus, jo daudzi šķietot vērtīgi. Fotomākslinieks, kas pirms daudziem gadu desmitiem kopā ar kolēģiem Hubertu Stankēviču un Visvaldi Blankenburgu piedalījies Liepājas Fotostudijas dibināšanā, savās fotogrāfijās visbiežāk atainojis mūsu vējaino pilsētu un tās ļaudis, dzīvojis līdzi visām aktuālākajām norisēm, piedalījies Atmodas laika saietos un demonstrācijās gan pie Latviešu biedrības nama, gan Pilsētas domes, priecājies par liepājnieku neatlaidību un veiksmēm.

“Lai skatītāji varētu izsekot manu fotogrāfa ceļu, grāmatā esmu ietvēris darbus, kas radušies gan daiļrades sākumā, gan tās vēlākajā posmā līdz pat šodienai. Viens no senākajiem ir uzņēmums “Miglains rīts”. Ar to 1962. gadā piedalījos pirmajā republikas fotoizstādē Rīgā. Vēlāk šī fotogrāfija, kurā redzams Alejas laukums, bija eksponēta arī starptautiskā izstādē Maskavā,” pastāstīja fotomākslinieks. Pirmajiem panākumiem sekojuši citi.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Pētera Jaunzema foto

Starptautiskais fotomākslinieks Gunārs Kopštāls veido grāmatu, kurā apkopo savu daiļradi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz