Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Future Shorts noslēdz 2008. gada sezonu ar franču īsfilmām

Future Shorts noslēdz 2008. gada sezonu ar franču īsfilmām
20.11.2008 11:41

Starptautiskais īsfilmu tīkls Future Shorts noslēdz 2008. gada sezonu ar franču un beļģu īsfilmu programmu! Frankofono dominanti papildinās īstas kino bonbongas no Baltijas autoru krājumiem un ievērojamā dāņu režisora Larsa fon Trīra arhīva. Liepājā Future Shorts īsfilmas skatītājiem būs redzamas Fontaine Palace šosvētdien, 23.novembrī, pulksten 19. Ieeja ir bezmaksas.

Latviju Future Shorts novembra programmā pārstāv skatītājiem jau pazīstamā režisore Laila Pakalniņa ar īsfilmu ”Uguns” no sērijas ”Elementi”. Turpinot iepazīstināt vietējo auditoriju ar kino aktualitātēm kaimiņvalstīs, Future Shorts demonstrēs lietuviešu īsfilmu ”Dancing Worm” (rež. Ignas Jonynas), kas ir ziemeļnieku temperamentam un estētiskajai valodai netipiski krāšņs un ekscentrisks darbs. Filma stāsta par kādu klaunu, kurš pirms uzstāšanās pāršauj pār strīpu ar kokaīnu un galu galā nespēj vairs atšķirt realitāti no zemapziņas murgiem.

Jaunākajā Future Shorts programmā plaši pārstāvēta ir arī Francija un Beļģija. Skatītājus gaida divi elektroniskās mūzikas smagsvari, kuru videoklipus veidojuši franču režisori. ”Simian Mobile Disco” šoreiz risina sociālas problēmas, taču ”Vitalic” spēlējas ar cilvēku labākajiem draugiem – suņiem, liekot viņiem lidot tā, ka spalvas vien plīvo. Vērtīgs franču kino paraugs ir arī animācijas filma ”Pistache” (rež. Valérie Pirson), kas tā autorei, tolaik vēl studentei, pavēra ceļu uz sadarbību ar pazīstamo amerikāņu režisoru Maiklu Gondriju.

Viens no programmas spilgtākajiem starptautiskajiem elementiem ir Larsa fon Trīra īsfilma ”Occupations”, kur ievērojamais dāņu režisors piedāvā savu variāciju par kino tēmu visnotaļ amizantas etīdes formātā. Īsfilma ”Occupations” ir daļa no Kannu kinofestivāla 60. gadadienai veltītās filmas ”Katram savs kino”, kuru veido 33 dažādu režisoru trīs minūšu gari darbi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz