Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Future Shorts” programmā modes īsfilmas

“Future Shorts” programmā modes īsfilmas
27.10.2009 11:38

Jaunajā starptautiskā īsfilmu tīkla “Future Shorts” programmā Latvijas kino pārstāves jaunākās modes īsfilmas, informēja “Future Shorts” pārstāve Egita Kurpniece.

“Future Shorts” programmā, kas no oktobra līdz pat novembrim būs skatāma dažādās pilsētās, būs iekļauti arī darbi no Atlantijas okeāna abiem krastiem un Austrālijas.

Kurpniece stāstīja, ka īsfilmu programmā būs iekļautas filmas, kurās skatītāji varēs atpazīt labi pazīstamo pasauli no neierastiem rakursiem. Britu režisore Eva Vēbere īsfilmā “City of Cranes” vēro urbānos tīklojumus to tuvplānos un makrostruktūrās no skatpunkta, kas paveras ceļamkrānu operatoriem.

Īsfilma “Bathtub IV” būs stāsts par helikoptera glābšanas operāciju jūrā. Pasaule un tās iemītnieki šķiet mazi un krāsaini – ik sīkums kā pārliecinošā animācijā, izņemot faktu, ka viss filmā redzamais tomēr ir gluži īsts un mazo cilvēku mazās dzīves ir dārgākas par visu pārējo.

Izsmieties par cilvēciskām vājībām un pašu dzīvi liks “Future Shorts” skatītājiem jau pazīstamais animators Levs īsfilmā “How to Break Up”. Turpat kameras acs priekšā, spoguļrakstā zīmējot un ar nolemtību balsī savus stāstus komentējot, Levs dokumentē 64 soļus, kas ved no attiecību sākuma līdz beigām.

Vēl īsfilmu programmā varēs sekot līdzi maza robota draudzības misijai, Boba Dilana iedvesmotam eposam par mīlas un naida saplūšanu.

“Future Shorts” īsfilmu programmā būs iekļautas trīs īsfilmas, kas tika finālā ikgadējā radošajā konkursā “Fashion is Passion”, ko organizē “Latvijas Modes fonds” sadarbībā ar tirdzniecības centru “Domina” un īsfilmu tīklu “Future Shorts”.

Skatītājiem tiks piedāvāta Elīnas Ļihačevas īsfilma “Cucurbita pepo – bikini eko” par stresu ekopeldbiksēs, režisora Mārtiņa Grauda īsfilma “Lust Lust” un mākslinieces Kristīnes Kursišas režijā veidotā īsfilma “Mareunrol’s Nightmares”.

Jaunās “Future Shorts” īsfilmu programmas atklāšana notiks 30.oktobrī Spīķeros, bet pēc tam filmu programma būs skatāma Jelgavā, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā (22.novembrī pulksten 19 “Fontaine Palace”), Ventspilī, Daugavpilī, Dagdā un Rīgā.

tvnet.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz