Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gada laikā jau otrā filma

Gada laikā jau otrā filma
24.09.2006 18:05

0

Liepājas kinostudija “Libauscher Film” šogad taisa jau otro filmu, kuru plānots pabeigt 31.decembrī. Pirmās filmas nosaukums ir “Pa Baltijas vāciešu kultūras mantojuma pēdām Kurzemē”, bet otram darbam pagaidām dots nosaukums “Sevi meklējot”. Kinostudijas direktore Kristīne Jākabsone pastāstīja, ka dokumentālajā darbā būs stāstīts par holokaustu, sinagogas bojāeju, ebreju reliģisko tradīciju iznīcināšanu un par to, kā šīs tautības cilvēki mēģina atkal atrast ceļu uz zaudēto garīgumu.

Filmu, kura tapusi sadarbībā ar ebreju biedrību, finansē privāts ebreju fonds Holandē. Projektu, kurā bez izglītojošās filmas vēl paredzēts izdot grāmatas, bukletus par nodedzinātajām sinagogām, Rīgas ebreju reliģiskās draudzes “Šamir” priekšsēdētājs Menahems Barkāns veltījis sava tēva rabīna Nātana Barkāna piemiņai. Filmā būs iemūžinātas vairākas vietas Liepājā un Rīgā, Šķēdes memoriāls, Rundāles un Jelgavas pils. Tāpat tajā iekļauti vairāku ebreju dzīvesstāsti, to skaitā Kirova Lipmana, kurš ir viens no nedaudzajiem vēsturisko ebreju pēctečiem. Filmas “Sevi meklējot” scenārija autore un režisore ir Kristīne Jākabsone, operators – Rihards Olmanis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz