Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gadu mijas pārsteigumi Liepājā

Gadu mijas pārsteigumi Liepājā
28.12.2006 18:26

0

Atslēgvārdi

Gadumijas priekšvakarā pārsteigumus sagādājis Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Ilmāra Lapiņa vadībā. Piektdien 29. decembrī pulksten 18.30 Liepājas teātrī koncertā ”Gadumijas pārsteigumi” Liepājas simfoniskais orķestris muzicēs kopā ar tenoru Žoržu Siksnu un atskaņos populāras operu melodijas un neapolitāniešu dziesmas. 

29. decembrī pulksten 18.00 atjaunotajā Liepājas Sv. Annas baznīcā koncertēs senās mūzikas ansamblis ”Ludus”, kas atskaņos 16. un 17. gadsimta Rietumeiropas komponistu un dažādu Eiropas tautu Ziemassvētku mūziku.

Jaunā gada sagaidīšana ar īpašām mūzikas un izklaides programmām paredzēta arī vairākos Liepājas mūzikas klubos, atpūtas kompleksos un restorānos.
31. decembrī pulksten 21.00 Fontaine Palace Jaunā gada svinības sāksies kopā ar Jelgavas Big Band, Louie Fontaine un DJ Uldi Rudaku.
No pulksten 21.00 Jaungada svinības dzīvās mūzikas pavadībā  sāksies arī restorānā ”Pastnieka māja”, bet no 22:00 Jaunā gada gaidīšana meksikāņu noskaņās sāksies atpūtas centrā ”Klondaika”. Tai pat laikā izklaides centrā ”Big7” uz dejām aicinās Salavecis un Sniegbaltīte, bet restorānā ”Barons Bumbiers’s” Vecgada vakars paies kopā ar grupu ”Tandēms”.  
Ar programmu “Zem Liepājas Roka Debesīm” Latvijas 1. Rokkafejnīcā Veco gadu aizvadīs Liepājas mūziķi Johny un Roberts Dinters, bet tūlīt pēc pusnakts un svētku salūta uz Latvijas 1. Rokkafejnīcas skatuves ar īpašo Jaungada programmu un jaunā albuma prezentāciju uzstāsies IVO FOMINS un viņa grupa. Savukārt klubā Pablo no 22:00 sāksies diskotēka ”The Best Hits Party”, kurā skanēs labākā deju mūzika no 60. gadiem līdz pat šodienai. Pie DJ pults ik pa brīdim mainīsies DJ Čiekurs un DJ Uldis Meļķis.
Arī Liepājas Latviešu Biedrības nama Lielajā zālē pulksten 22.00 sāksies ”Lielā Jaungada balle” kopā ar Nacionālā teātra aktieru ansambli ”DRAMA”.
Tradicionālais Vecgada vakara koncerts Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcā sāksies pulksten 23.00. Koncertā skanēs klasiskās mūzikas pērles jauktā kora ”INTIS”, diriģentes Ilze Valces un solistu – Ievas Dreimanes, Jolantas Kunces, Ilzes Rupertes, Ginta Girņus un ērģelnieka Lotāra Džeriņa izpildījumā.

Īsi pirms pusnakts liepājnieki, kā ierasts, aicināti pulcēties Rožu laukumā, kur no pulksten 22.00 divos autostāvvietā izvietotajos lielajos gaismas diožu ekrānos būs iespējas vērot Liepājas pasākumu mūzikas video programmu, kā arī Ministru prezidenta Aigara Kalvīša, Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja Ulda Seska uzrunas. Tieši pusnaktī gaisā trauksies Jaungada salūts, kam līdz pulksten 1.30 sekos nakts disko dejas ar Jaungada vecīti.

31.decembrī Liepājas centrā paredzēti gan transporta, gan iedzīvotāju kustības ierobežojumi. Pirotehnikas izvietošanas nolūkos no pulksten 14.00 līdz 21.00 tiks ierobežota iedzīvotāju kustība skvērā pie Liepājas Pedagoģijas akadēmijas, kur pašreiz atrodas piparkūku namiņš. No pulksten 21.00 līdz 01.30 šī teritorija tiks pilnībā slēgta.

No pulksten 8.00 rītā līdz 1.janvāra rītam tiks slēgtas autostāvvietas pie Rožu laukuma, tai skaitā gar Zivju un A.Pumpura ielām. Satiksmei tiks slēgta Zivju ielā no Liepājas Latviešu Biedrības nama līdz viesnīcai ”Līva”, tāpat no pulksten 8.00 rītā nebūs iespējams novietot automašīnas stāvvietā pie Liepājas Pedagoģijas akadēmijas posmā no Friča Brīvzemnieka līdz Lielā ielai.

Jaunā gada sagaidīšanas pasākumu rīkotāji aicina liepājniekus ievērot savu un līdzcilvēku drošību un pasākumu norises vietās nelietot pirotehniku, kā arī ievērot drošību sargājošo dienestu izvietotos norobežojumus ap teritorijām, kurās izvietotas pirotehniskās iekārtas.

Ieva Hmieļevska,
Sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz