Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gadumijas muzikālās viesizrādes

Gadumijas muzikālās viesizrādes
28.11.2011 06:58

Atslēgvārdi

27. decembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē ar gadumijas muzikālajām viesizrādēm ieradīsies Sanktpēterburgas operetes teātra mākslinieki. Pulksten 12 bērnus aicinās uz intermēdiju pasaku “Sniegbaltīte un brīnumainais jaunais gads”, bet pulksten 19 pieaugušie varēs apmeklēt Ferenca Lehāra pazīstamo opereti “Jautrā atraitne” Gaļinas Tarasovas režijā.

Stundu garais Jaungada uzvedums veidots pēc pazīstamu pasaku motīviem. Stāsts par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem ir viens no pazīstamākajiem daudzās ģimenēs. Ļaunās pamātes izdarības likušas dzīvot līdzi melnmatainās meitenītes liktenim un smieties par rūķēniem, kas nezaudē humora izjūtu pat grūtā brīdī. Šoreiz gan pazīstamais notikumu pavērsiens izmantots tikai iedvesmai jaunam uzvedumam. Ir sacerētas jaunas dziesmas, atrasti jauni izteiksmes līdzekļi un iesaistīti jauni tēli, lai Sniegbaltītes un rūķīšu piedzīvojumi šķistu vēl aizraujošāki. Uzvedums piedāvā krāšņus tērpus un dekorācijas, labu aktierspēli un pēc izrādes – arī rotaļas ar pasaku varoņiem, spēles, jokus, mīklas, loterijas, balvas un, protams, saldumu paciņas.

“Jautrā atraitne” ir viena no pazīstamākajām F. Lehāra operetēm, kuru meistars uzrakstīja savu jaunrades spēku uzplaukuma laikā. Komēdijas intrigas virtuozs vieglums, asprātīgs librets, spilgti tēli, lirisks stāsts un, protams, izcila, krāšņa mūzika: Parīzes bulvāru dziesmas, slāvu mazurka un valdošs valša motīvs, graciozs, vilinošs, smalks, aicinošs. Stāsts par jaunu un skaistu atraitni, miljonāri ar milzums pielūdzējiem, kas rīko saietus, dejo līdz rītam un pieņem jauno brunču mednieku dāvanas, bet nevienam nedod priekšroku, jo viņas sirds ir aizņemta. Turklāt nu viņai steigšus jāprecas, lai manta nepazustu ārzemēs!

F. Lehārs ir vairāku operešu, valšu, sonāšu, maršu un citu simfonisku skaņdarbu autors, bet pasaules slavu ungāru komponistam atnesusi tieši “Jautrā atraitne”. Vīne atzina un iemīlēja F. Lehāru, bet viņa jaunā operete ar triumfu soļoja pa Eiropas, Āzijas un Amerikas pilsētām. Pirmajos 50 gados “Jautrā atraitne” izrādīta 60 000 reižu. Tā atzīta par izcilu notikumu vesela gadsimta mūzikas dzīvē. Tagad to būs iespēja dzirdēt arī liepājniekiem, kam izrāde noteikti sagādās daudz patīkamu mirkļu gada nogalē.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz