Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerija “Promenade” pārtaps par “Dārgumu telpu”

Galerija “Promenade” pārtaps par “Dārgumu telpu”
28.09.2010 17:01

Atslēgvārdi

Mākslas galerijā “Promenade” no 30. septembra būs skatāma mākslinieces un scenogrāfes Daces Džeriņas izstāde “Dārgumu telpa”! Izstāde organizēta ar Dizaina Informācijas centra iniciatīvu festivāla “DizainsNākotne 2010” ietvaros.

Dace Džeriņa dzimusi 1971. gadā, Aizputē. Beigusi Liepājas Lietišķās mākslas koledžas Ādas mākslinieciskās apstrādes nodaļu (1990), Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu (2000). Ieguvusi Mākslas maģistra grādu (2001). Dace Džeriņa darbojas tādās jomās kā videoinstalācija, scenogrāfija, instalācija un datorgrafika.

Izstādēs māksliniece piedalās kopš 1998. gada un ir piedalījusies grupu izstādēs Itālijā (2003. g. ”La Riga”), Lietuvā (2003. g. ”2 SHOW”), Nīderlandē (2001. g. ”Art Primeur 2001”), Vācijā (2004. g. ”Riga Line Up”, 2008. g. ”Time Will Show”) u.c. Scenogrāfijā māksliniece strādā kopš 2000. gada (”Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam”, ”Lupatu Anna”, ”Zilais putns”, ”Hotel Kristina”, ”Mollija Svīnija” ”Iespējamās pasaules”, “Zelta meitenes” u.c.). 2002. gadā Dace Džeriņa ieguvusi LMS Gada balvu vizuālajā mākslā par radošo sasniegumu novitāti izstādē ”Radošais vakars ”Vecajam mērkaķim – 100”” (kopā ar māksliniecēm Antu Penci un Ditu Penci). 1998. gadā māksliniece saņēma balvu ”Kristapa tapa” Eksperimentālo un alternatīvo filmu festivālā par video darbu ”Aci pret aci ar ienaidnieku”.

Sevišķi jāizceļ fakts, ka mākslas galerijā ”Promenade” šī būs pirmā laikmetīgās mākslas izstāde. Tiks eksponēti trīs video darbi – ”Laimīgā zeme” (2008), kurā vēstīts radošs stāsts par savu māju meklējumiem, ”Vilinājums” (2010), kurā ikviens aicināts izbaudīt skaistumu, kas slēpjas vienkāršā audumu gabalā un objekts ”Pats par sevi” (2010), kas ir kā mēģinājums atspoguļot cilvēka nemitīgo domāšanas procesu.

Līdzās Daces Džeriņas ekspozīcijām tiks izstādīti arī Map Contemporary darbi. Map Contemporary ir ikgadējs drukas & dizaina darbu konkurss, kura mērķis ir apkopot poligrāfijas, reklāmas, dizaina drukas un vizuālās komunikācijas jomās paveikto, vērtēt padarīto, atrast un godināt izcilu darbu autorus un projektu radošās komandas. Ik gadu starptautiska žūrija vērtē darbus vairāk kā degsmi konkursa kategorijās – firmas stila un korporatīvās komunikācijas materiālus, kalendārus, korporatīvos suvenīrus un dāvanas, komerciālo un korporatīvo iepakojumu, reklāmas un tiešā pasta kampaņu materiālus, grāmatas, foto un mākslas katalogus, kā arī vizuālās komunikācijas risinājumus.  

Izstāžu atklāšana galerijā ”Promenade” 30. septembrī plkst. 19.

Kristaps Ruicēns

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz