Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gan skaisti, gan funkcionāli

Gan skaisti, gan funkcionāli
19.05.2011 07:04

Atslēgvārdi

Liepājas Bērnu mākslas skolas izstāžu zālē ir apskatāma tekstilmākslas izstāde “Spēle ar telpu”. To veidojušas Mākslas vidusskolas Tekstilizstrādājumu dizaina nodaļas 3. kursa audzēknes Madara Kikila, Monta Reimane, Henriete Rimbeniece un Laura Valle.

Bērnu mākslas skolas direktore Ilze Elizabete Rasa pastāstīja: ar izstādi meitenes parāda, ka lietas var ne tikai labi izskatīties, bet arī pildīt noteiktas funkcijas. “Piemēram, no pufiem var izveidot gan sēžamo ar atzveltni, gan matraci. Un, ja parasti matracis mājās ir kaut kur noslēpts no acīm, tad meitenes to piedāvā kā dekoratīvu elementu interjerā,” viņa skaidro. Izstādē apskatāmi jauno tekstilmākslinieču darbi, kurus tās šogad veidojušas gan skolas nodarbībās, gan ārpus tām. Interesanta ir arī tekstila trauku kolekcija, apgleznotie zīda lakati un austās segas. Visi kopā darbi veido lielisku kompozīciju, jo tapuši no dabīgiem materiāliem. Tas atzinīgi novērtēts arī konkursā “Eko spēle”, kurā meiteņu kolekcija ieguvusi galveno balvu tekstildizaina jomā. Bet par panākumiem meitenes pateicas savām skolotājām – rokdarbu un kompozīcijas pasniedzējai I. E. Rasai, amatu mācības un aušanas pasniedzējai Sadrai Zālei un audumu apdrukas skolotājai Maritai Miknei. Visi interesenti šo ekspozīciju no nākamās nedēļas varēs apskatīt arī tirdzniecības centrā “Baata”.

Zane Lākute,
Ieva Kazlauska,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Viens no kolekcijas interesantākajiem darbiem ir tekstila trauki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz