Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Glezno un diskutē par mākslas mācīšanu

Glezno un diskutē par mākslas mācīšanu
26.07.2010 07:03

Atslēgvārdi

Liepājas Universitātē ir sācies 5. starptautiskais simpozijs “Konkrētais un abstraktais vizuālās mākslas kompozīcijā”. To rīko Humanitāro zinātņu un mākslas fakultāte, un tā tēma šogad ir – “Figurālā kompozīcija vizuālā mākslā”.

Pa šiem pieciem gadiem Liepājas Universitātes mākslas priekšmetu pasniedzējiem jau izveidojusies stabila sadarbība ar vairākiem Lietuvas kolēģiem no Šauļu un Kauņas augstskolām, kurās māca līdzīgus priekšmetus. Tāpat arī šovasar ir atbraukuši sadarbības partneri no Zviedrijas un Vācijas, māksliniece Marina Afanasjeva no Maskavas. Šogad pirmo reizi piedalās māksliniece un pasniedzēja no Turcijas Universitātes.

Simpozija laikā tā dalībnieki ne tikai strādā brīvā dabā, iemūžinot, viņuprāt, izteiksmīgākās mūsu pilsētas vietas, bet arī notiek paveiktā prezentācija un dzīvas savstarpējas diskusijas par mākslu un mākslas mācīšanu. Simpozijs, kā allaž, noslēgsies ar Liepājā tapušo darbu izstādi universitātēs izstāžu vietā “Garāža”. Pašlaik tajā apskatāmi iepriekšējos gados tapušie darbi.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Pie darba ķēries Andrejs Ozoliņš no Zviedrijas, fonā – Liepājas mākslinieks Andris Millers sarunājas ar simpozija viešņu Dzintru Edleru no Vācijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz