Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Goda viešņas “Sniegbaltītes skolas” pirmizrādē

Goda viešņas “Sniegbaltītes skolas” pirmizrādē
06.02.2007 18:41

0

Atslēgvārdi

Vakar Liepājas teātrī, 52 gadus pēc leģendārā radio iestudējuma, pirmizrādi Ivara Lūša režijā piedzīvoja “Sniegbaltītes skola”. Savulaik speciāli Maskavas Leļļu teātrim rakstīto Georgija Landaua un Grigorija Tepļicka muzikālo lugu 1954.gadā latviešu valodā tulkoja Anna Bauga, radioiestudējumu režisēja Anastasija Stepulāne, bet lomās iejutās tādas latviešu teātra granddāmas un vienlaikus arī Latvijas Radioteātra elite kā Vera Singajevska, Velta Skurstene, Maiga Grīnberga. Visas trīs cienījamās mākslinieces bija arī goda viešņas Liepājas teātra pirmizrādē.

Aizsteidzoties notikumiem priekšā, jāteic, ka tas bija jauks pārdzīvojums ne tikai pašām skatuves māksliniecēm, bet arī košā un dzīvespriecīgā jauniestudējuma ansamblim un, protams, pašiem mazajiem skatītājiem, kuriem bija tā unikālā iespēja aci pret aci tikties ar šīm leģendārajām personībām.

Ar šo raidlugu izaugušas trīs paaudzes, un, kad pirmizrādē atskanēja dziesmiņa “Grieziet ceļu putni, zvēri, vilki, lapsas, pūces, jēri, Miška skolā kad iet…”, zāli pāršalca sajūsmas kliedzieni. Izrādās, arī šodienas mazajiem skolnieciņiem šī melodija nav gluži sveša. Droši vien tāpēc, ka 2004.gada decembrī tika izdots leģendārā radio iestudējuma “Sniegbaltītes skola” pusgadsimta jubilejas albums ar tādu pašu nosaukumu, kurā bez pašas raidlugas iekļautas arī iestudējuma dziesmu kaverversijas tādu populāru mūziķu izpildījumā kā Ozols, Dons, Lily, Agnija Greiziņa, Chilli, Normunds Rutulis, Ance Krauze, Jānis Stībelis un Ilona Stepanova no grupas “Eolika”.

Izrādes starpbrīdī mazos skatītājus sagaidīja vēl viens pārsteigums. Proti, pati Sniegbaltīte ar visiem saviem skolēniem – zvēriņiem un Meža vectēvu iznāca skatītāju foajē un sniedza autogrāfus uz speciāli sagatavotām lapiņām ar izrādes tēliem.

Nobeigumā Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ar pirmizrādi sveica “Sniegbaltītes skolas” ansambli, visas trīs goda viešņas  un arī Ivaru Lūsi, ne tikai kā jauniestudējuma režisoru, bet arī ar sekmīgi aizvadītajām simts dienām direktora postenī.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

Leģendārās skatuves mākslas granddāmas (no kreisās) Maiga Grīnberga, Velta Skurstene un Vera Singajevska “Sniegbaltītes skolas” pirmizrādes izskaņā kopā ar visu iestudējuma ansambli.                 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz