Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Godinās kņaza Anatola Līvena piemiņu

Godinās kņaza Anatola Līvena piemiņu
Foto: Publicitātes
23.01.2019 16:01

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 31. janvārī, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 Krievu pilsoniskās sabiedrības veicināšanas un krievu emigrantu atbalsta asociācija (AREM) organizē pasākumu, lai godinātu kņaza, Krievijas impērijas virsnieka, Latvijas Brīvības cīņu dalībnieka, Mežotnes muižnieka Anatola Līvena piemiņu, informē Liepājas muzeja galvenā muzejpedagoģe Maruta Eistere.

1919. gada 15. janvārī kapteinis Līvens no bijušajiem Krievijas impērijas armijas karavīriem izveidoja Liepājas brīvprātīgo strēlnieku vienību jeb Līvena nodaļu, kas piedalījās Latvijas Neatkarības karā, cīņās pret lieliniekiem.

Starpkaru Latvijā Anatols Līvens kļuva par aktīvu krievu sabiedrisku darbinieku, starptautiskās militāras Krievu Visparējās Kara Savienības pārstāvi Latvijā un pretlielinieku organizācijas Krievu Taisnības brālība locekli.

Kņaza Līvena un krievu brīvprātīgo patriotu – antikomunistu attieksme parāda abu tautu vēsturē ievērojamu precedentu, kad latvieši un krievi plecs pie pleca, cīnījās par Latvijas neatkarību. Diemžēl mūsdienās šīs fakts nav guvis plašu atspoguļojumu sabiedrības apziņā.

Lai izceltu šo vēstures mantojumu Krievu pilsoniskās sabiedrības veicināšanas un krievu emigrantu atbalsta asociācija aicina ik gadu 31. janvārī atzīmēt kā Līvena dienu, jo tieši 1919. gada 31. janvārī Liepājas brīvprātīgo strēlnieku vienība devās pretlielinieku frontē.

Atzīmējot notikuma simtgadi, tiek organizēts pasākums, ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību Anatola Līvena personībai. Pasākumā uzstāsies Latvijas universitātes doktorants, Zinātniskā vēstures institūta asistents Andrejs Gusačenko, kurš iepazīstinās ar savu pētījumu par Līvena daļu.

Tāpat paredzēta Krievu pilsoniskās sabiedrības veicināšanas un krievu emigrantu atbalsta asociācijas veidotā kalendāra prezentācija, kuru vadīs asociācijas vadītājs, vēsturnieks, rakstnieks Dmitrijs Savins.

Krievu pilsoniskās sabiedrības veicināšanas un krievu emigrantu atbalsta asociācija (AREM) ir nekomerciāla sabiedriskā organizācija, kura ir izveidota un darbojas galvenokārt Latvijā. Tā cenšas veidot konstruktīvu dialogu starp krieviem un latviešiem, sniegt palīdzību politemigrantiem no Krievijas, kā arī atbalstīt pilsonisko sabiedrību Krievijā.

AREM nosoda komunistisko totalitārismu, Latvijas un citu Baltijas republiku okupāciju padomju laikos. Plānotais Līvena dienas pasākums arī tiek veidots ar mērķi veidot tautu sadraudzību, izceļot kopējās vēstures pozitīvās puses.

Pasākums notiks krievu valodā. Ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz