Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Godinās radošās jomas izcilības

Godinās radošās jomas izcilības
Foto: Publicitātes
14.11.2018 15:51

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) 21.novembrī koncertzālē “Lielais dzintars” tradicionāli organizēs profesionālās izcilības apbalvojuma “Zelta griezums” pasākumu, kā arī interesentiem piedāvās dažādas ar mūzikas un mākslas jomu saistītas lekcijas un diskusijas, informē PIKC LMMDV direktore Inga Auziņa.

Pasākums “Zelta griezums” iedibināts ar mērķi runāt par radošo izcilību, par tiekšanos pēc ideālā, proporcionālā un skaistā. Ideja paredz apzināšanos, ka lietu kopums veido perfektu un skaistu kopainu. Šādi Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola aktualizē gan mākslas lomu sociālekonomiskajā situācijā, gan radošā potenciāla apzināšanās nepieciešamību un estētisko vērtību saglabāšanas nepieciešamību.

Pasākums koncertzāles Lielajā zālē tiks atklāts pulksten 11 ar LMMDV direktores uzrunu.

No pulksten 11.10 līdz 11.50 interesentiem būs iespēja klausīties lekciju “Sinerģija un individualitāte”, kuru vadīs mākslas zinātniece, Heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece Ramona Umblija.

No pulksten 11.50 līdz 12.30 “ZINOO” komandas vadītājs, misijas “Pirmie Latvijas 100 km kosmosā.” vadītājs Pauls Irbins iepazīstinās ar lekciju “Caur ērkšķiem uz zvaigznēm”.

No pulksten 12.30 līdz 13.10 modes dizainere Laima Jurča uzstāsies ar lekciju ”Ieguldījums profesionālajā attīstībā, kā ceļš uz panākumiem”.

No pulksten 14.20 līdz 15 mākslas zinātnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Ojārs Spārītis koncertzāles Civita Nova zālē uzstāsies ar tēmu: “Latviskuma kods un tā transformācijas”. 

No pulksten 14.20 līdz 15.50 muzikoloģe Daiga Mazvērsīte Kamerzālē lasīs lekciju “Liepājnieku pēdas Latvijas populārajā mūzikā”.

No pulksten 15 līdz 16 LMA profesore Aija Freimane vadīs diskusiju ar semināra lektoriem: R. Umbliju, P. Irbinu, L. Jurču un O. Spārīti.

No pulksten 16 līdz 17.30 muzikoloģe D. Mazvērsīte vadīs diskusiju ar komponistu Imantu Kalniņu “Par daudzpusību dzīvē un mūzikā”.

Savukārt pulksten 18 sāksies “Zelta griezums” svinīgā ceremonija ar koncertu.

Pasākumā laikā apbalvojums tiks piešķirts Egonam Perševicam par veiksmīgu un radošo darbību laikmetīgajā mākslā, Uldim Rubezim par veiksmīgu un radošu darbību laikmetīgajā mākslā, Dacei Dēliņai-Lipskai par veiksmīgu un radošu darbību mākslā.

Apbalvojumu saņems arī Aija Engelmane par mūža ieguldījumu Liepājas kultūrvides un mūzikas izglītības attīstībā, Ilze Valce par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas dziesmu svētku tradīcijas saglabāšanā un mūzikas izglītības attīstībā, Jānis Lūsēns par nozīmīgu ieguldījumu mūzikā un kultūrvides attīstībā.

Tiks godināts arī Jānis Blunavs par izgudrojumu un patenta iegūšanu, kā arī Smaida Rubeze par profesionālās izcilības apbalvojuma “Zelta griezums” iedibināšanu.

LMMDV pasākumu un izcilību godināšanu ir iedibinājusi kopš 2008.gada. Apbalvojums tiek pasniegts reizi gadā un nominanti saņem īpaši izgatavotu piemiņas balvu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz