Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gods pazīt Valdi Vikmani

Gods pazīt Valdi Vikmani
12.06.2010 07:00

Atslēgvārdi

Latviešu biedrības namā notika grāmatas “Valdis Vikmanis. Sava mūža diriģents” atvēršanas svētki. Možs un apņēmības pilns turēties joprojām, tajos piedalījās arī pats sarīkojuma vaininieks, kurš šā gada janvārī pārkāpa mūža 95. gada slieksnim, un viņa kundze Blāzma Vikmane.

Grāmata tapusi, pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes līdzfinansētam projektam. Projekta vadītāja un literārā redaktore ir rakstniece Sandra Vensko. Sarunas ar mūzikas pedagogu un diriģentu Valdi Vikmani un viņam piederīgiem cilvēkiem risinājusi žurnāliste Sarmīte Pujēna. Tāpat izdevumā ievietots žurnālistes Indras Imbovicas ieskats maestro leģendai līdzīgajā dzīvē un darbībā. Ikviens, kam lūgts dalīties savos iespaidos par V. Vikmani, uzskatījis par savu goda lietu to darīt. Arī grāmatas atklāšanas svētkos skaidri jo skaidri izskanēja atziņa, ka būt pazīstamam ar Valdi Vikmani ir liels gods.

Apbrīnojamu enerģiju projekta īstenošanā apliecinājis grāmatas galvenais varonis, kurš piedalījies arī izdevuma tekstu rediģēšanā. Atklāšanas svētkos viņš neslēpa, ka ar lepnumu tur rokās grāmatu, kuras autori mēģinājuši viņu atšifrēt un centīgi ievērojuši norādījumu, lai grāmata būtu pēc viņa prāta un stāstītu nevis par Valdi Vikmani, bet par mūziķa un skolotāja pasaules redzējumu un tiem daudzajiem cilvēkiem, ar kuriem tam mūžā iznācis sadarboties.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Valdi Vikmani grāmatas atklāšanas svētkos sveica pazīstami pilsētas kultūras darbinieki, ar kuriem viņš cieši sadarbojies.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz