Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grāmata “Berči” liepājnieku gaidīta

Grāmata “Berči” liepājnieku gaidīta
16.03.2011 17:02

Atslēgvārdi

Grāmatas “Berči” atklāšanas svētkos, kas notika vakar, 15. martā Liepājas muzejā, bija ieradušies kupls skaits liepājnieku, lai iegādātos skaisto grāmatu un saņemtu Imanta Lancmaņa autogrāfu.

No šodienas grāmata ”Berči” ir nopērkama ”Valters un Rapa” grāmatu tirdzniecības vietās visā Latvijā, bet no rītdienas grāmata būs pieejama arī citās grāmatu tirdzniecības vietās.

Uz pasākumu Liepājas muzejā bija ieradušies vairāki desmiti cilvēku, izrādot neviltotu cieņu grāmatas ”Berči” veidotājiem un izdevējiem. Liepājnieki grāmatu bija ļoti gaidījuši un tās prezentācija izvērtās skaistos svētkos ar paša Paula Maksa Berči piedalīšanos.

Grāmatas autors Imants Lancmanis pauda atzinību Liepājai, kas spējusi realizēt šādu projektu un uzticējusi grāmatas veidošanu tieši viņam. Darbs pie grāmatas prasījis rūpīgu izpēti un analīzi, apzinot izcilā arhitekta Paula Maksa Berči un viņa dēlu atstāto arhitektūras mantojumu.

”Tomēr nedomājiet, ka grāmatā ir apkopots viss par Berči, jo tas nav iespējams. Grāmata piedāvā iepazīt Berči talantu un novērtē arhitekta ieguldījumu Liepājas attīstībā. Reti kurš arhitekts Latvijā varējis tādā mērā uzlikt savu zīmogu veselai pilsētai” – tā atzina Imants Lancmanis.

Laba vēlējumi grāmatas veidotājiem un izdevējiem tika nolasīti arī grāmatas līdzautores un Berči mazmazmeitas Angelikas Berči sūtītajā vēstulē no Taizemes, kur Angelika Berči šobrīd atpūšas un kur pagājušajā gadā tapa teksti grāmatai.

Kā atzina izdevniecības ”Valters un Rapa”  pārstāve Iveta Kondrāte, ”liepājnieki ir katra grāmatnieka dāvana, jo tik lielu interesi par savas pilsētas vēsturi un arhitektūru, kas apkopota šajā grāmatā, var tikai apbrīnot. Līdzi  paņemties grāmatas eksemplāri atklāšanas pasākumā tika pilnībā iztirgoti!”

Grāmata ir skaista dāvana un Liepāju prezentējošs plašs pētījums latviešu un vācu valodā. Izdevums ir vairāk nekā 300 lapas pušu biezs, bagātīgi ilustrēts ar krāsainiem un melnbaltiem attēliem, kurus papildina detalizēts apraksts.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, a/s ”Latvijas gāze” un Vācijas vēstniecības Latvijā atbalstu apgādā ”Valters un Rapa”. 

Krista Kalnarāja,
LPPI ”Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz