Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grāmata par sievieti, kura maina likteņus

Grāmata par sievieti, kura maina likteņus
"Esmu grāmatas objekts, subjekts ir Ingas Jērumas radītais teksts," grāmatu par sevi raksturo Rudīte Losāne. (Foto: publicitātes)
27.05.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Nākusi klajā Ingas Jērumas grāmata “Sieviete, kura maina likteņus”. Tā vēsta par Rudīti Losāni – Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas mācītāju, kura kalpo Cīravas draudzē un ir kapelāne Iļģuciema cietumā.

Viņa ir arī dzejniece, kurai iznākuši četri dzejoļu krājumi, vairāki dzejoļi komponēti. Pievērsties grāmatas rakstīšanai I. Jērumu iedvesmoja R. Losānes gandrīz 20 sieviešu cietumā nostrādātie gadi un izveidotā programma “Mirjama”, kas palīdz notiesātajām iegūt izglītību un atgriezties normālā dzīvē.

“Grāmata izdevusies vizuāli ļoti skaista,” saka R. Losāne, “bet nevaru spriest pati par savu dzīvi un atziņām. Nu jau šis ir noiets etaps. Kad grāmatu rakstīja, bija lielāks pārdzīvojums.”

Vēl pirms Covid-19 pandēmijas R. Losāne kopā ar I. Jērumu plānojušas braucienus pie lasītājiem un tikšanās Aizputē, Kuldīgā, Skrundā un citviet. Nu ar to jāpagaida. Arī Cīravā, kur mācītāja kalpo, gaidījuši grāmatu, bet tagad visdrīzāk ar tikšanos bibliotēkā vēl jānogaida līdz rudenim, uzskata Cīravas bibliotekāre Maija Upeniece: “Sākām pieņemt apmeklētājus tikai pagājušo trešdien. Jāsaprot, ko un kā darīt, rīkot iekštelpās vai ārā. Mums bibliotēkā nav tik plašu telpu, lai nodrošinātu noteikto attālumu starp cilvēkiem.”

“Stipra sieviete. Protams, ievainojama, sāpināma, smagus dzīves sitienus piedzīvojusi, bet atkal un atkal cēlusies, lai turpinātu. Viņas dzīves stāsts var kalpot par iedvesmu daudziem, tāpat kā viņas personība, kas kausēta pārbaudījumu ugunīs,” par R. Losāni saka Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes dekāne Dace Balode.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz