Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grāmatas “Vāvere” svētki Rīgā un Liepājā

Grāmatas “Vāvere” svētki Rīgā un Liepājā
27.02.2008 19:00

0

Mūsu pilsētas literāte, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko ir devusies uz Rīgu, lai piedalītos 11.starptautiskajā grāmatu un izdevniecību izstādē “Baltijas grāmatu svētki – 2008”. Izstāde norisinās līdz 2.martam izstāžu centrā Ķīpsalā, un tās laikā notiek gan tikšanās ar rakstniekiem, tulkotājiem, izdevējiem, gan grāmatu atvēršanas svētki.

Starp citiem Latvijā pazīstamu autoru darbiem šodien tiks atvērts arī liepājnieces Sandras Vensko garstāsts “Vāvere”. Darbs bija iesniegts oriģinālliteratūras konkursam “Baltā Vilka grāmatas” 2007.gadā un ieguva ievērību. Grāmatu izdevis apgāds “Zvaigzne ABC”. “Tas ir stāsts par pusaudzi – vecāko brāli, kuram uzticēts audzināt jaunāko brāli, kamēr vecāki ir prom. Darbība norisinās tādā mazliet sirreālā vidē vienas diennakts laikā, kuru jaunais varonis izdzīvo kā visu dzīvi,” pastāstīja autore. Starp citu, sava darba svinīgu dienasgaismas ieraudzīšanu izstādes laikā piedzīvos vēl viens mūspusē pazīstams autors, bijušais liepājnieks, rakstnieks Māris Rungulis, kura grāmatas “Avene” atvēršana paredzēta 1.martā.

Sandra Vensko nākamajā dienā kopā ar Latvijas Jaunatnes un bērnu literatūras padomes pārstāvjiem piedalīsies sarunā par pusaudžu literatūru Baltijas valstu kontekstā. Šajā sarunā klāt būs arī Lietuvas un Igaunijas grāmatu izdevēji.

Mūsu pilsētas jaunajiem lasītājiem iespēja apskatīt tikko kā iznākušo Sandras Vensko grāmatu “Vāvere” būs sestdien, 1.martā. Izdevniecības “Zvaigzne ABC” grāmatu veikals, kas atrodas Ganību ielā 53/55, aicina jauniešus uz tikšanos ar autori. Ir paredzēts, ka notiks arī popgrupas “Hei” dalībnieku uzstāšanās, skanēs mūzika un tiks dots vārds rakstniecei Sandrai Vensko. Bet tikšanās centrā, protams, būs grāmata “Vāvere”.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds” 

Sandra Vensko šajās dienās piedzīvo savas grāmatas “Vāvere” atvēršanas svētkus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz