Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grāmatiņas miniatūrkeramikā

Grāmatiņas miniatūrkeramikā
16.04.2012 07:03

Otrdien, 17. aprīlī, pulksten 14.30 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālbibliotēkā “Varavīksne” Latvijas Universitātes tautas lietišķās mākslas studijas “Vāpe” dibinātāja un vadītāja Helga Ingeborga Melnbārde atklās miniatūrkeramikas darbu ekspozīciju “Grāmatas, grāmatiņas”.

 

H. Melnbārde atzīst, ka tas bijis neparasts izaicinājums – radīt mazītiņu, bet savdabīgu, eksperimentālu izstādi, jo grāmatu tēma keramikā nenākas bieži sastapt. Ko un kā pateikt par grāmatu mālmākslas valodā? Kā apvienot grāmatas un trauka ideju? Iedziļinoties grāmatniecībā, nedrīkstēja aizmirst arī gudrības simbolu pūci, bet vēl interesantāk, ja keramisko pūčulēnu var pārvērst noslēpumainā sveču “mājā”. Meistari vēlētos, lai šī izstāde ienestu veselīgu humora dzirksti bibliotēku nedēļas nopietnajos pasākumos un iedibinātos jaunas kopdarbības aizsākums.

Studija “Vāpe” ir dibināta 1975. gadā. Ilgajos pastāvēšanas gados tā kļuvusi par vienu no vadošajām Latvijas keramikas studijām, ar savu neordināro keramiku tematiskajās izstādēs priecējot ne tikai Rīgas, bet arī visas Latvijas un ārzemju skatītājus.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz