Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grobiņā tiks atklāta digitālo gleznu izstāde “Skala guns”

Grobiņā tiks atklāta digitālo gleznu izstāde “Skala guns”
Foto: Publicitātes
03.03.2016 11:11

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 3. martā, pulksten 18.00 Zentas Mauriņas piemiņas istabās Grobiņā tiks atklāta Liepājas Universitātes Dizaina studiju programmas 4. kursa studenta Artūra Ziediņa un viņa brāļa Mārtiņa Ziediņa digitālo gleznu izstāde “Skala guns”, portālu informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Digitālā glezna ir datorā zīmēta glezna, izmantojot grafisku “tableti”. Process no klasiskās gleznošanas neatšķiras, ja nu vienīgi datorā ir iespējams ātrāk kaut ko izlabot. Tad attēls tiek drukāts uz auduma un izstādīts kā kanva – digitālā kanva.

Artūrs Ziediņš saka, ka izstāde ir sevis pierādīšanai: “Gribu saprast, kā varu izmantot augstskolā iegūtās zināšanas. Izstāde mums ir kopā ar brāli, ar kuru mums ir tikai viena gada vecuma atšķirība. Mārtiņš neaizgāja pa mākslas ceļu, bet māksla mums abiem ir asinīs. Tas ir no mammas, kura mīl zīmēt un gleznot, kaut arī nav profesionāli saistīta ar mākslu.”

Izstādē apskatāmas brāļu Ziediņu 10 digitālās gleznas, bet izstādes nosaukums “Skala guns” ir ar savu vēsturi. Artūrs Ziediņš dalās atmiņās: “Senlatviešu tēma man asociējas ar omīti – bērnībā lauku mājās viņa agri cēlās un kūra krāsni ar skaliem. Spilgti atceros to sajūtu un gaismu no skaliem. Arī omīte ir uzgleznota, un katrā no gleznām dominē tumsa, kuru izgaismo maza, spīdoša gaisma – skala guns.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz