Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Guntis Tiltiņš – tēlniecības darbi

Guntis Tiltiņš – tēlniecības darbi
25.05.2007 11:13

0

Atslēgvārdi

Sestdien, 26. maijā, plkst.14.00 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Kūrmājas prospektā 16/18 atklās tēlnieka Gunta Tiltiņa izstādi. Tēlnieks Guntis Tiltiņš dzimis 1945.gada 7. novembrī Kuldīgas apriņķa Rendas pagastā, beidzis Rendas pamatskolu, 1960 gadā iestājies Liepājas lietišķās mākslas vidusskolas koktēlniecības nodaļā, kuru 1965. gadā absolvējis ar diplomdarbu – sporta balvām. No 1965.- 1971. gadam mācījies Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļā, ko beidzot, izstrādājis diplomdarbu- Ernesta Vīgnera granīta skulptūru Kuldīgas pilsētai.

No 1971. gada strādājis par mākslinieku ZA Botāniskajā dārzā Salaspilī, gatavojis dažādas medaļas pēc pasūtījuma un vienlaikus strādājis radoši.

No 1991. gada augusta – Rendas pamatskolas direktors.

Ar atzīstamiem panākumiem tēlnieks piedalījies vairākos pieminekļu projektu konkursos- Krišjāņa Barona jubilejai veltītajā ( kopā ar Bruno Strautiņu) ieguva 3.vietu. Pagaidām lielākais darbs ir Brāļu kapu ansamblis Iecavā. Mākslinieks ir autors arī  J. Mežiņa piemineklim Raņķos.

Guntis Tiltiņš izmēģinājis roku dažādos materiālos- gan marmorā, gan pats atlējis nelielas bronzas skulptūriņas : ” Visādi sevi esmu izniekojis. Es jau vairāk ar akmeņiem klapējos, taisu arī tādas lietas, ko citi tikai bronzā strādā. Plūstošas formas un līnijas man gribas kalt akmenī. Katrs materiāls prasa savu attieksmi, un koku es izjūtu kā pateicīgu reljefu griešanai. Kaļot un griežot, katra vieta koncentrēta uz to, ko grib izteikt, nevis uz to, lai tā smuki izskatītos. Tas it kā būtu reālisms, un tomēr tās ir alegorijas. Nosaukums- tas ir kaut kas viens, bet saturs zemtekstā.”

Kristīne Circene,
Liepājas muzeja mārketinga nodaļas vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz