Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Herberts Laukšteins: “Ivaram Lūsim ir jāaiziet.”

Herberts Laukšteins: “Ivaram Lūsim ir jāaiziet.”
02.11.2008 07:00

“Kāda nozīme pieteikties konkursam uz Liepājas teātra direktora vietu, ja tā jau rezervēta Herbertam Laukšteinam,” šādi un līdzīgi atbildēja vairāki uzrunātie ar kultūru saistītie Liepājas cilvēki, taujāti, vai nav izrādījuši interesi par šo amatu. “Teātra direktors tiks izraudzīts pēc profesionalitātes kritērijiem, tāpēc neredzu nepieciešamību komentēt baumas,” cenšoties uzzināt, vai teiktais atbilst patiesībai, redakcijai īsi atbildēja Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna.

“Tās ir tikai runas,” telefonsarunā apgalvoja Liepājas teātra kādreizējais mākslinieciskais vadītājs un režisors Herberts Laukšteins. “Jā, par to ir bijusi runa. Es esmu uzrunāts vairākkārt, arī šajā reizē. Zinu, ka es šo darbu varētu paveikt un tas priekš manis būtu veiksmīgs, bet sadzīvisku apstākļu dēļ to nevaru darīt,” pamatoja H.Laukšteins. Viņš piebilda, ka, būdams SIA “Liepājas teātris” padomes priekšsēdētājs, bija iesācis vairākas lietas un darbus, kurus varētu turpināt. Tāpēc nenoliedz, ka, mainoties apstākļiem, kādreiz varētu arī pieteikties uz Liepājas teātra direktora vietu, ja atkal būs izsludināts konkurss.

“Skatoties uz to, kas pašlaik notiek, man sāp sirds. Lai arī Ivars Lūsis ir mans bijušais skolnieks, es neesmu viņa pusē. Domāju, ka viņam pēc visiem šiem notikumiem vajadzētu aiziet. Tas nav nopietni, ja mētājas ar atlūgumu. Tas ir necienīgi,” viedokli pauda H.Laukšteins. Viņaprāt, negodīgi ir tas, ka I.Lūsis visā šajā jezgā un attiecību skaidrošanā ir iesaistījis Klaipēdas Universitātes Liepājas teātra kursa audzēkņus.

Neskatoties uz to, ka vairāki cilvēki apgalvoja, ka amatam uz Liepājas teātra direktora vietu nav pieteikušies klīstošo runu dēļ, tomēr par pretendentu trūkumu sūdzēties nav pamata. “Salīdzinot ar iepriekšējo Liepājas teātra direktora atlases konkursu, šoreiz atsaucība ir lielāka. Šobrīd (piektdienas pusdienlaikā – I.G.) pieteikušies desmit kandidāti. Cilvēki ir dažādi – ar dažādu izglītību un darba pieredzi. Bet vēl gaidām pieteikumus, kuri varētu būt izsūtīti pa pastu, jo sludinājumā bija norādīts pasta zīmogs 30.oktobris,” skaidroja L.Vīksna.

Lai gan ir izskanējušas bažas, vai uz tik nopietnu amatu kā Liepājas teātra vadītājs, var atrast piemērotu cilvēku nedaudz vairāk nekā nedēļas laikā, L.Vīksna norādīja, ka raizēm nav pamata. “Ja cilvēks ir motivēts pieteikties kādam amatam, tad arī nedēļa ir pietiekošs laiks. Un ilgāk mēs nevaram gaidīt – sākas budžeta plānošana, un teātrim ir nepieciešams direktors.”

L.Vīksna sacīja, ka, izvērtējot saņemtos CV un motivācijas vēstules, ir vismaz četri kandidāti, kuri varētu būt piemēroti šim amatam. Kuru cilvēku turpmāk redzēsim Liepājas teātra direktora krēslā, to izlems pretendentu atlases komisija, kurā būs pašvaldības un Kultūras pārvaldes pārstāvji un teātra padome. “Ceru, ka tuvāko pāris nedēļu laikā direktors tiks apstiprināts,” teica L.Vīksna.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz