Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Hercogam Jēkabam un ostai

Hercogam Jēkabam un ostai
29.10.2010 07:01

Atslēgvārdi

Vēstures izpētes entuziasts Rihards Rubīns lolo ieceri uzstādīt skulptūru grupu par godu hercogam Jēkabam.

Tā atrastos pie viesnīcas “Promenade Hotel” kanāla pusē un kā liepājniekiem, tā pilsētas viesiem atgādinātu stāstu par hercoga Jēkaba ielūšanu ledū un izglābšanos, kas notikusi 1648. gada 28. februārī, un to, ka šis datums saistāms ar Liepājas ostas dzimšanu. Pie vēsturnieka uz diskusiju par piemiņas vietas radīšanu bija pulcējušies SEZ pārvaldnieks Guntars Krieviņš, pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule, galvenā arhitekte Iveta Ansone, mākslinieki Raimonds Kalniņš un Zigmunds Vilnis. Diskusijas dalībnieki aplūkoja skulptūru metu internetā un pārrunāja reālas lietas, kas saistītas gan ar objekta izveidošanu, izvēloties tam piemērotu materiālu, gan ar uzlikšanu, saskaņojot īpašuma tiesības ar viesnīcu “Promenade Hotel”, kā arī vērtēja tā izmaksas. R. Rubīna sapnis ir atklāt šo piemiņas zīmi nākamā gada 28. februārī.

“Tā ir privātā iniciatīva, kuru Rihards Rubīns cer īstenot, piesaistot sponsoru līdzekļus. Tā ir interesanta, un mūsu vēsturi vajag iedzīvināt. Bet tā vēl ir jānoved līdz galam,” sacīja Iveta Ansone. Uzsverot, ka pašvaldība vēl gaida galīgo versiju, kādam jāizskatās skulpturālajam veidojumam, jo pagaidām ir vairāki mākslinieku piedāvājumi, kā arī tāmes aprēķinus, cik tas viss izmaksās. Jāsaņem arī viesnīcas īpašnieku atļauja izvietot skulptūras, kā arī kaut kādas detaļas piestiprināt pie ēkas.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz